Annons

KHL-lagen tvingas stötta den ryska armén

KHL-klubbarna tvingas stötta den ryska armén genom att dela ut propaganda under matcherna, uppger sajten sports.ru.
Ishockey • Publicerad 14 mars 2022
Rysslands president Vladimir Putin spelar gärna ishockey. Nu tvingas KHL-klubbarna att sprida krigspropaganda. Arkivbild.
Rysslands president Vladimir Putin spelar gärna ishockey. Nu tvingas KHL-klubbarna att sprida krigspropaganda. Arkivbild.Foto: Mikhail Klimentyev/AP/TT

Hockeyklubbarna i den ryska ligan KHL har drabbats hårt av Rysslands krig mot Ukraina. Utländska spelare har fått tillåtelse att lämna klubbarna under våren och finländska Jokerit drog sig ur slutspelet och lettiska Dinamo Riga har dragit sig ur ligan helt.

Och nu skickar Rysslands ishockeyförbund ut ett brev till klubbarna, enligt sports.ru:s grundare Stanislav Gridasov, med tvingande uppmaning att stödja den ryska armén genom att dela ut flygblad och gärna också visa propagandavideor i samband med matcherna:

Annons

"Kära kollegor. Vi går alla igenom en svår tid och varje minut sprids det information i olika kanaler som tyvärr ofta är osannolika och falska. Vi skickar samordnade propagandaaffischer som kan skrivas ut och distribueras i form av flygblad/flyers och flaggor. Observera att denna kampanj är obligatorisk och måste rapporteras in. Vi ber er att stötta denna aktion och arbeta med fansen”, skriver det ryska förbundet.

Slutspelet i KHL pågår.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons