Annons

Kivik fick revansch på Spjutstorp

Det blev revansch för Kivik i vårens andra möte mot Spjutsorp som vunnit i seriesammanhang med 3-1 men som nu fick stryka flagg med matchens enda mål när det gällde avancemang ett pinnhål i YA-cupen.
Sport • Publicerad 4 maj 2005

Den klara segern för någon vecka sedan i serien och förlusten i går i YA-cupen formulerade den självklara frågan till Spjutstorps tränare Leif Lindh:

Vad var skillnaden mellan då och nu?

Annons

– Dom var mycket mer taggade än oss och fulla av revanschlusta och när vi sedan aldrig kom riktigt in i matchen blev det som det blev. Och det finns absolut inget att säga om resultatet. Vi har och har haft lite oflyt. Dessutom skador som satt sina spår. Men vi skall jobbar vidare. Här skall inte kastas några yxor i sjön. Det finns resurser i laget. Det gäller bara att få den att verka. Första halvlek slutade mållös och det hettade väl aldrig till så där om man bortser från några halvchanser för Kivik på hörnor som sköts över målet. Men helt klart var det gästerna som ägde bollen mest.

Det blev andra tongångar efter pausen. Inom två minuter kom Daniel Ljungberg i läge med den farligheten utmynnade bara i en hörna. Efter tio minuter kom så 0-1där kalabalik framför Spjutstorps mål gav en hörna som Anton Karmehad sköt i mål. I slutskedet tvingade Jimmie Andersson Spjutstorps Anis Beso till en snygg parad. En bedrift han fick upprepa lite senare när Kivik två gånger i sista matchminuter hade en dubbelchans. Men dessemellan var det snubblande nära att Spjustorp kvitterat efter sjabbel i Kiviksförsvaret efter en hörna.

– I dag visade vi verkligen upp kvalitéer, menade Kiviks tränare Jörgen Mårtensson. Pågarna hade rätt inställning och vågade och det är helt klart att när vi få riktigt bra ordning på anfallet kan det bli många mål. Vi skapade mycket i dag, men utdelningen är på tok för liten. Men om man skall diskutera rättvisan i resultatet så kan vi ju peka på si så där 5-1 i bra möjligheter till mål. Den här triumfen stärkte moralen avsevärt.

Hela Kivik skall ha klart godkänt med ett extra plus för Johan Nilsson, Daniel Ljungberg och Anton Karmehed. I Spjutstorp plus till veteranerna Jörgen Nilsson och Fredrik "Pigge" Persson samt målvakten Anis Beso.

Bertil Persson

Matchfakta

Spjutstorp-Kivik 0-1 (0-0)

K:Anton Karmehed

Publik:75

Fotboll Spjutstorp
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons