Annons

Klabbe var en levande vägg

Klas Hermanssons familj fanns på läktaren när YIF mötte Heim. Då passade "Klabbe" på att göra sin kanske bästa match någonsin i YIF-tröjan!Med sina 26 räddningar, varav två straffar, var han den självskrivna match-hjälten.
Sport • Publicerad 21 januari 2005

– Ja, det är absolut en av de allra bästa matcherna jag gjort i YIF. Möjligen i konkurrens med den mot Anderstorp i våras, sa en nöjd och glad Klas.

Det spelade ingen roll vad Heim hittade på i den första halvleken. Klas räddade i princip allt. Niometersskotten plockade han som fallfrukt, kantavsluten styrde han undan och till och med helt fria linjespelare gick han segrande ur striden mot. Heims bänk trodde inte sina ögon och stod bara och gapade när Klas gjorde den ena reflexräddningen efter den andra. – Det var viktigt att jag fick tag i några bollar tidigt. Det kändes att vi fick ett övertag tack vare det och sedan var det bara att köra på, fortsatte Klas som samtidigt var väldigt ödmjuk mot sina lagkamrater:

Annons

– Det är inte svårt att göra en bra match bakom ett sådant försvar. Nu fungerade verkligen försvarsspelet för oss. Det har det ju inte gjort tidigare i allsvenskan. Överhuvudtaget var det skönt att få visa vad vi egentligen kan. Det är så här vi ska spela.

Med gårdagens match som måttstock är Ystads IF definitivt ett lag för den övre halvan i allsvenskan, ja kanske rent av ett lag som har möjlighet att bli tvåa efter Alingsås och gå direkt upp i elitserien.

– Nja, jag vågar inte sticka ut hakan bara för det här. Det är ju tio tuffa matcher kvar att spela. Fast bussresan hem härifrån blir ju avsevärt mycket lättare i alla fall, avslutade Klas.

Fredrik Sörensson

HANDBOLL MÖLNDAL
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons