Klar cupseger för Borrby

Det blev en klar seger för Borrby i YA-cupmötet mot Ale. Trots bortaplan kunde Lars Blixt och Co vinna med hela 6-0 sedan man punkterat matchen redan i den första halvleken med fyra mål.
Sport • Publicerad 11 april 2002

Segern var solklar - Borrby hade det mesta och bästa av spelet och spelade dessutom stabilt i försvarsspelet och släppte inte till många chanser. Men detta till trots var spelande tränaren Lars Blixt inte helt nöjd med matchen. - Nej, vi kan bättre än så här. I dag var det alldeles för många enkla bolltransporter där var och en själv försökte driva upp bollen, tvärt emot vad vi har gjort i träningsmatcherna där vi spelat betydligt bättre, menade Lars Blixt som självfallet var nöjd med segern som sådan men således inte med spelet. - Godkänt, men inte mycket mer. Hur som helst dominerade gästerna tillställningen och hade mycket väl kunnat gjort ytterligare ett par mål. Ale kämpade dock bra och saknade inte heller målchanser. Den bästa vaskades fram i mitten av den andra halvleken vid ställningen 0-5 då man spelade till sig en straff sedan Borrbymålvakten Henrik Sali ruffat på Jimmy Ahl som spelats fri på högerkanten. Men Henrik tog skadan igen omgående då han gjorde en snygg räddning på straffen. Därutöver hade Ale bland annat ett par bra långskott. Och storförlusten till trots var lagledaren Lennart Nilsson inte helt missnöjd. - Nej, med tanke på att vi haft svårt att få ihop folk och att vi av den anledningen bara har haft en enda träning inför den här matchen får man vara nöjd. Nu hade vi dessutom oturen att få målvakten Jimmy Vang fingerskadad och fick sätta en utespelare i målet, menade Lennart som hade svårt att hitta individuella toppar i laget. - Med tanke på den lilla träning vi har haft är samtliga spelare värda ett plus i kanten. I Borrby kretsade det mesta kring spelande tränaren Lars Blixt som också fick göra ett av målen. Blixt var duktig men kanske gick väl många bollar via honom. Det fanns lägen i matchen då det fanns bättre passningsalternativ. . . Själv ville Lars Blixt plussa för ett par ungdomar. - Såväl Christian Ingemansson som Elias Johansson gjorde pigga inhopp. Sant som det är sagt - Elias kontrade exempelvis in 0-5 nästan direkt han kom in. Ale-Borrby 0-6 (0-4) B: Fredrik Olsson 2, Jonas Månsson, Jim Nylander, Lars Blixt, Elias Johansson. Publik: 54

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.