Annons

Klart: Diamond League-final i Eugene 2023

Friidrott • Publicerad 7 december 2022
Armand Duplantis kan komma att återvända till Eugene, där han tog VM-guld i somras, för Diamond League-final nästa år. Arkivbild.
Armand Duplantis kan komma att återvända till Eugene, där han tog VM-guld i somras, för Diamond League-final nästa år. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Det blir den första säsongsfinalen utanför Europa när friidrottsserien Diamond League utökas till 15 tävlingar nästa år. Finalen kommer att hållas i Eugene, Oregon den 16 och 17 september. Det är första gången som säsongsfinalen inte hålls i Zürich eller Bryssel.

Arrangören offentliggjorde schemat för säsongen 2023 på onsdagen.

Annons

Totalt kommer 15 Diamond League-tävlingar att ordnas. Dessa går av stapeln i tolv länder på fyra kontinenter. Säsongen inleds i Doha, Qatars huvudstad, 5 maj.

Diamond League återvänder till Kina (Shanghai och Shenzhen) för första gången sedan coronapandemin utbröt. Därtill gör evenemanget även comeback i London.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons