Annons

Klart: Jimmy Eriksson kör för mästarteamet!

Tomelillaföraren Jimmy Eriksson kommer att tävla för det meriterade Zakspeed-stallet i ADAC GT Masters under 2019, skåningens andra raka säsong i det tyska sportbilsmästerskapet. 28-årige Eriksson debuterade i klassen i fjol, när han körde en Lamborghini Huracán GT3 för Team Rosberg.
Publicerad 3 april 2019
Jimmy Eriksson kommer att köra Mercedes för Zakspeedstallet kommande säsong.
Jimmy Eriksson kommer att köra Mercedes för Zakspeedstallet kommande säsong.

Inför 2019 får Tomelilla-föraren nu chansen hos ett av mästerskapets mest etablerade stall, 2015 års mästare Zakspeed (Zakspeed BKK Mobil Oil Racing), i kölvattnet efter ett lyckat test på Hockenheim (GER) i förra månaden.

Zakspeed-stallet - som mellan 1985 och 1989 tävlade i Formel 1 - mönstrar två Mercedes-AMG GT3 i årets upplaga av ADAC GT Masters. Eriksson kommer att dela den ena av dessa med en ännu icke namngiven förare.

Annons

– Jag är väldigt förväntansfull inför det här samarbetet med Zakspeed i ADAC GT Masters, säger Jimmy Eriksson. Jag debuterade i mästerskapet i fjol, så jag vet hur otroligt konkurrenskraftigt det är. Det krävs mycket om man ska vara med och slåss i toppen, men Zakspeed har kunskapen som krävs och vi fann varandra direkt under testet på Hockenheim.

Jimmy Eriksson.
Jimmy Eriksson.

Eriksson kan också luta sig mot tidigare erfarenhet av Mercedes-AMG GT3, en bil han tävlade framgångsrikt med under sin första säsong i GT-racing i Blancpain GT Series 2017.

– Kännedomen om bilen är naturligtvis en fördel och en stor bidragande orsak till att jag känner mig så optimistisk inför den här säsongen, fortsätter Eriksson. Jag vet att den passar min körstil och jag trivdes väldigt bra med den 2017. Det här är precis en sådan chans jag sökt efter hela vintern. Jag är verkligen laddad och jag vill tacka teamet för det här förtroendet.

Zakspeed, baserat i tyska Niederzissen inte långt från Nürburgring, är ett team med mer än 50-åriga anor. Stallet grundades av Erich Zakowski redan 1968, och har sedan dess kammat hem inte färre än 22 mästerskapstitlar och 480 individuella racesegrar på olika nivåer i allt från standardbils- till långloppsracing.

Idag drivs teamet av Erich Zakowskis två söner, Peter och Philipp.

– Efter ett långt vinteruppehåll är det hög tid att dra igång en ny säsong, säger Peter Zakowski. Vi är glada att kunna ställa två Mercedes-AMG GT3 på startlinjen i ADAC GT Masters i år igen, och att stärka upp vår föraruppställning med Jimmy Eriksson. Nivån på mästerskapet ser otroligt hög ut i år, men vi hoppas kunna vara med där uppe och slåss om bra resultat.

ADAC GT Masters-säsongen 2019 består av totalt sju deltävlingar (14 race), med premiär på Oschersleben den 26-28 april. Samma bana står också värd för de officiella försäsongstesterna nästa vecka, den 8-9 april.

Årets startfält räknar in ett 30-tal bilar från några av världens mest exklusiva sportbilstillverkare. Bland årets nykomlingar på förarsidan märks bland andra Fabian Vettel, fyrfaldige Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettels lillebror.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons