Annons

Klart med nya förbundskaptener i innebandy

Innebandy • Publicerad 7 december 2020
Thomas Brottman blir tillsammans med Niklas Nordén ny förbundskapten för herrlandslaget i innebandy.
Thomas Brottman blir tillsammans med Niklas Nordén ny förbundskapten för herrlandslaget i innebandy.Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Thomas Brottman och Niklas Nordén. Så stavas duon som tar över som förbundskaptener för herrlandslaget i innebandy efter Mikael Hill.

Brottman har en lång tränarkarriär bakom sig, där han har vunnit fyra SM-guld med Falun och två med Storvreta. Som spelare vann två VM-guld och fyra SM-guld.

Annons

"Mitt ledarskap går ut på att vinna. Jag älskar att vinna och det är viktigt om man ingår i svensk innebandy på den här nivån. Men det handlar också om en utvecklingsfas. Jag tycker att jag har lyckats med att både vinna och få fram yngre spelare", säger han i ett pressmeddelande.

Niklas Nordén har tidigare varit tränare i Växjö, som han bland annat ledde till SM-final 2017.

Målet för den nya förbundskaptensduon är att ta Sverige upp på VM-guldtronen igen, senast laget vann VM var 2014. Nästa VM spelar i Finland 2021.

Avtalen är skrivna över VM 2024.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons