Knudsen fantastisk när Alingsås krossades

När IFK Ystad krossade Alingsås var det lagets egen "jultomte"som stod för julstämningen.Med tio mål och storpel i övrigt gav rödvite Henrik Knudsen publiken en tidig julklapp.
Sport • Publicerad 22 december 2005

– Kanske min bästa match i IFK. Inte bara på grund av de tio målen utan för att jag inte hade så många tekniska fel. Men tio mål är nog rekord för mig i IFK, menade Henrik som tyckte att hela laget gjorde en kanonmatch.

– Vi kämpade ner dem och höll trycket och koncentrationen uppe hela matchen. Kanske inte i 60 minuter men väl i 55, menade Henrik som nu med gott samvete kan åka hem till Vejle i Danmark där han tänker fira jul med sin mamma.

Och även om Henrik har rätt i att det här i första hand var en lagtriumf (IFK:s försvarsspel var exempelvis strålande) är det omöjligt att låta bli att lyfta fram IFK:s egna lille "julenisse" – den rödvita danska dynamitgubben som sköt Richard Kappelin i Alingsåsmålet sönder och samman.

Henrik stod exempelvis för IFK Ystad fyra första mål i matchen.

Men Henrik Knudsen var också ypperlig också i spelet i övrigt och svarade bland annat för ett flertal fina inspelningar, inte minst till "Mr 100-procent" på linjen, Fritjof Jönsson.

– En härlig revansch för förlusten i Alingsås. Då hade de den tändning som vi hade i dag och vi hade nu också ett mycket bättre anfallsspel och satte också våra läge. Men också försvarsspelet var bättre i dag – 24 insläppta är bra. Vi kunde vunnit med 15 bollar men tio måls marginal är acceptabelt, menade Henrik Knudsen som ser ljust på framtiden.

– Nu är vi riktigt med i toppen. Det här ska vi ta med oss inför fortsättningen efter jul. Men Henrik var ingalunda inte den ende som imponerade denna afton. Sergo Datukashvili var exempelvis också han strålande och visade prov på distinkt skytte och väldigt fint spelsinne och bra blick.

Sergo svarade bland annat för matchens delikatess då han elegant spelade fram Fredrik Petersen i numerärt underläge då denne kunde göra 16– 9 på en japan som helst ställde det förvirrade och uppsnurrade Alingsåsförsvaret.

Fredrik Petersen var också han mycket duktig och fortsätter att övertyga på alla – utom möjligtvis förbundskapten Ingemar Linnéll

Anders Perssons målvaktsspel ska heller inte glömmas bort – Anders svarade bland annat för ett par fantastiska dubbelräddningar.

Men återigen hade IFK Ystad en oroväckande slagsida åt vänster. Henrik Knudsen och Fredrik Petersen var tillsammans ett långt större hot mot Alings-ås än Marko Tanaskovic och Oskar Erixon/Johan Andersson på andra kanten. Inte ett enda kantmål producerades från högerstruten.

– Håller med. Det är kraftig slagsida till vänster men det blir lätt så när Fredrik Petersen är så otroligt duktig och hungrig samtidigt som Oskar och Johan inte alls får lika många bollar att jobba med. Kanske borde Henrik Knudsen någon gång våga slå en diagonalboll ut på högerkanten. Men efter en sådan här match vill man egentligen inte se det negativa utan bara njuta av att vi nu är tvåa i elitserien, menade IFK tränaren Basti Rasmussen.

Och visst – en sådan liten petitess ska inte kunna förstöra julfriden i Sveriges för närvarande näst bästa handbollslag

Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.