Annons

Konrad och William på plats i Malmö – för att få spela

Från ett IFK till ett annat, från bänknötare till potentiella frälsare. Konrad Rasmussen och William Magnusson är beredda att kliva ut ur skuggan. – Det här känns som en nytändning, säger de till YA–sporten.
Sport • Publicerad 3 januari 2005

IFK Ystad–spelarna Konrad Rasmussen och William Magnusson har hela hösten fört en mer eller mindre hopplös kamp för att ta plats i Jan "Proppen" Karlssons startsexa.

Mer för William, som konkurrerar med Fredrik Petersen på vänsterkanten, något mindre för Konrad som i första hand slåss med Dalibor Doder om dirigentrollen, men som i alla fall fått göra sporadiska men ändock kontinuerliga inhopp på nio meter.

Annons

Nu är de redo att kliva ut ur skuggorna bakom IFK:s båda storstjärnor, på torsdag väntas både Konrad och William debutera från start när deras nya klubb IFK Malmö premiärspelar i division 1-handbollens vårserie.

– Det finns goda chanser att jag spelar från start så visst känns det här som en nytändning för mig, säger William Magnusson och får medhåll av lag- och pendlarkompisen Konrad Rasmussen.

– Det känns bra. Stämningen i laget är lättsam och ett miljöombyte kan vara positivt för mig och William. Vi kommer förmodligen att få spela mycket och det är precis vad vi behöver, säger Konrad.

De båda IFK–arna kommer att träna både med IFK Ystad och IFK Malmö under lånetiden som varar fram till den 8 februari. Under den perioden spelar IFK Malmö sju seriematcher, att jämföra med de tre matcher av träningskaraktär som Ystad hinner med under samma tid.

– Det här är en bra lösning för alla parter. Jag konkurrerar ju med en av landets bästa vänstersexor men mitt långsiktiga mål är fortfarande att slå mig in som ordinarie i IFK Ystad, säger William Magnusson. Nästa säsong kan dock porten till IFK:s förstasexa öppnas på allvar för de båda lånelirarna. Sannolikheten är nämligen stor att både Dalibor Doder och Fredrik Petersen blir proffs i någon utländsk klubb.

Spel i division 1 kan därför vara ett bra avstamp och inverka positivt på Konrads och Williams fortsatta utveckling.

För spela lär de få göra – IFK Malmö ser duon som starka nytillskott i truppen inför omstarten.

– De har ingen naturlig mittnia i laget just nu så det ser bra ut för mig, säger Konrad appropå möjligheterna att gå direkt in i laget i torsdagens match borta mot Karlskrona.

Läget är ungefär detsamma för William vars ende konkurrent om platsen som vänstersexa (Daniel Hedlund) är skadad för tillfället.

Vad som händer efter den 8 februari (IFK spelar sin första match efter EM-uppehållet den 9:e) återstår att se. Klart är i alla fall att Jan "Proppen" Karlsson kommer att följa sina adepters förehavanden noga under utlåningstiden.

Annons

– Jag ska försöka se dem live i den mån schemat tillåter och så kommer jag att se dem på video, IFK Malmö filmar nämligen alla sina matcher, säger Proppen.

Konrad Rasmussen och William Magnusson är beredda att ikläda sig sina nya roller.

De är redo att inta rampljuset – för att så småningom kliva ut ur skuggan...

Konstantin Foussianis

HANDBOLL MALMÖ
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons