Annons

Korsavad och Cimbria imponerade mot TBK

Korsavads BK verkar ha hittat en riktigt formtopp hemma i Korsavadshallen. Laget spelar riktigt bra och tar den ena segern efter den andra. Denna gång var det Tomelilla BK:s farmarlag 1 som fick på nöten och det rejält. 13–7 till simrishamnarna.
Sport • Publicerad 1 februari 2010

Ingmar Nilsson 927 och Stig Dahlberg 841 poäng och fyra inspelade poäng var en stark orsak till Korsa-vadsegern.

Cimbriaslickade i sig Korsavads framgång från matchen innan och visar att de inte tänker ge upp vilket lag som skall bli bäst i Simrishamn denna säsong. Cimbria gjorde en något bättre match mot Tomelilla än Korsavads.

Annons

Siffrorna var identiska, 13–7. Däremot slog Cimbria fina 6 377 poäng och här fanns en trio med goda resultat. Alf Winqvist 884, Ingman Grenander 878 och Ingemar Strutzenblad 836.

Tomelilla åkte därmed på två förluster, inte oväntade kanske, men möjligen kostsamma i kampen om segern i sin grupp. Terje Nordborg och Christer Håkansson kämpade väl i båda matcherna.

Tomelilla KSgjorde flera fina serier i inledningen på varje omgång och plockade också åt sig fyra av de fem möjliga poängen. Tyvärr var det inte lika framgångsrikt i övrigt utan Bowino Fkunde plocka alla poäng i avslutningen och segern med 14–6.

I den sena matchen på Baltiskan mot Ploj/Ajax borde TKS fått åtminstone den ena poängen med sig hem. Tyvärr satte malmökillen fyra strike i rad alldeles i slutet av matchen och det hade han inte varit i närheten av tidigare. Det gjorde att serien slutade oavgjord och därmed föll TKS med 9–10.

Team Ystad F var i valet och kvalet att försöka få matchen uppskjuten mot BK GS på grund av rådande väder. Nu valde man ändå att försöka ta sig till Lund, men en av bilarna stannade på motorvägen, vilket gjorde att man endast hade sex spelare till förfogande i starten.

Men även med fullt lag hade Team Ystad fått det tufft. BK GSgjorde en mycket stabil insats. Segern skrevs till hela 18–2, men siffrorna kunde troligen varit angenämare med fullt manskap.

Tomelilla BK F2hade förstärkt laget med två A-lagskillar i Stefan Blom och Ulf Jönsson. Båda dessa spelade bra med 894 och 844 poäng och det gjorde att laget också kunde vinna matchen mot BK Gamsen. 12–8 skrevs siffrorna till.

Thomas Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons