Krassliga stjärnan bröt i SM

Orientering • Publicerad 20 september 2020
Tove Alexandersson vann medeldistansen i SM överlägset. I långdistansen tvingades hon bryta.Foto: Svenska Orienteringsförbundet

Orienteringsdrottningen Tove Alexandersson bröt långdistansloppet i SM i Göteborg redan efter en drygt kilometer.

Enligt Radiosporten kände hon sig krasslig.

Stora Tuna-löparen vann medelsdistansen i SM på lördagen överlägset, med mer än tre minuter. Det var orienteringselitens första tävling på elva månader.

När Alexandersson bröt dagen därpå vann Eksjös Sanna Fast tävlingen 17 sekunder före Sara Hagström, IFK Göteborg, och 3.21 före Lina Strand, Göteborg-Majorna. Det var Fasts allra första SM-guld.

– Det hade jag verkligen inte väntat mig, det är helt sjukt faktiskt, säger hon till SVT.

– Jag är jättenöjd med min tekniska prestation.

Gustav Bergman tog sitt andra SM-guld på två dagar. Ravinen-löparen vann med 1.49 minuters marginal till Albin Ridefelt, Linné och 1.51 före Martin Regborn, Hagaby, som följde upp lördagens silver i medeldistans med ett brons i långdistansen.