Krisen fortsätter för Brynäs

Problemen fortsätter för bottenlaget Brynäs. Efter en spelmässigt fin inledning mot Leksand gick luften ur Gävlelaget som förlorade med 1–3.
Leksands segervapen: Förstakedjan som hittat formen igen efter några tunga omgångar.
Ishockey • Publicerad 3 december 2020
Det är deppigt i Brynäs just nu. Arkivbild.
Det är deppigt i Brynäs just nu. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Nu är det krisstämning i Brynäs som förlorade den nionde av de tio senaste matcherna.

Efter matchen beskrev Brynäsbacken Simon Bertilsson i C More känslan i laget när Leksand gjorde 2–0 och kopplade greppet om matchen.

– Det kändes som vi tappade energi när de gjorde 2–0. Det var inget snack i båset, helt dött och ingen ville ha pucken. Vi sätter varandra i skiten. Ja, vad ska man säga?

Bra start

Brynäs började mycket bra. Laget visade bättre pondus och mer energi jämfört med de senaste omgångarna och satte press på Leksand under matchens första 15 minuter.

En anledning till den fina inledningen var Brynäs jätte – Patrik Berglund – som drev på sitt lag.

– En ledare måste leda laget nu när det är tuffa tider, sade Patrik Berglund till C More i den första periodpausen.

Men det var Leksand som gjorde periodens mål. Det var när Patrik Berglund satt utvisad som Peter Chelarik sköt ett hårt skott i krysset.

Superkedjan levererade

Det var första raketsteget tillbaka i bra matchform av Leksands förstakedja med Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik, som spelat dåligt de senaste omgångarna.

I andra perioden var denna kedja inblandade i Leksands båda mål av Peter Cehlarik och Danielsson när dalalaget gick till 3–0-ledning.

Detta var period där Brynässpelarna totalt säckade ihop. Leksand radade upp målchanser och Brynäs ska tacka sin unge målvakt Samuel Ersson för att de inte drabbades av en total målmässig förnedring.

Det faktum att Leksand vann skottstatistiken i med 23–6 är ytterligare ett bevis på Brynäs sammanbrott och Leksand strålande spel.

I den tredje perioden spelade Leksand på resultatet och målvakten Janne Juvonen såg ut att hålla nollan till det återstod 3.18 av matchen. Då reducerade Brynäs Linus Ölund till 3–1.

Men längre än så kom aldrig Brynäs som nu fortsätter sin ökenvandring längst ner i tabellen.

Samtidigt såg det spelmässigt bättre ut för Leksand jämfört med de två senaste matcherna då dalalaget hamnade i formsvacka.