Kristianstad/Wä fick revansch

Seger med 4-1 mot Sjöbo i finalen i Köpingebros damturnering.
Sport • Publicerad 13 januari 2002

Förra året fick Kristianstad/Wä stå tillbaka för Hammenhögs IF när det drog ihop sig till final i Köpingebro IF:s damturnering men den här gången fick laget sin revansch. Finalmotståndaren Sjöbo gjorde totalt sett en mycket bra turnering men räckte inte riktigt till mot Kristianstad/Wä som vann med 4-1.

Det var emellertid nära att K/W sprungit på pumpen redan i kvartsfinalen mot Hammenhög 3. Segersiffrorna i den matchen stannade vid blygsamma 2-1. I semifinalen ställdes K/W mot fjorårssegrande Hammenhög i något som många ansåg vara den moraliska finalen.

Hammenhög ledde med 1-0 och hade flera fina möjligheter att utöka sin ledning men mot slutet av matchen kom Kristianstad /Wä tillbaka och fixade till en rättvis kvittering. I den sudden death som följde på det oavgjorda resultatet var det hugget som stucket men K/W utnyttjade ett missförstånd i Hammenhögs försvar och prickade in segermålet tre minuter in i förlängningen.

Sjöbo tog en stabil seger på 2-0 i kvartsfinalen mot Köpingebro och fortsatte i stor stil mot Hammenhög 2 i semifinalen. Visserligen reducerade HIF till 2-1 men var sammantaget numret för litet mot Sjöbo som till slut vann med 4-1.

Lika bra fick Sjöbo inte sitt spel att stämma i finalen mot Kristianstad/Wä. Trots att K/W "bara" ställde upp med tre av sina allsvenska spelare kom Sjöbo till korta. Josefin Axelsson gav förvisso Sjöbo visst hopp när hon prickade in 2-1-reduceringen men K/W var det starkare laget och hade fin förmåga att hålla bollen inom laget. Sjöbo tvingades jaga mycket och lyckades aldrig få igång något eget spel. Slutsiffrorna 4-1 var således helt i sin ordning.

- Jag är ändå väldigt nöjd med att vi tog oss till final. Det är ingen skam att bli tvåa i det här sällskapet. Kristianstad/Wä gjorde förmodligen sin bästa match just mot oss och visste hur de skulle gå till väga för att slå oss, menade Sjöbotränaren Tom Waltersson.

I Moa Thörneby har Sjöbo skaffat sig ett intressant nyförvärv. Hon svarade bland annat för tre av målen i semifinalen. Påpasslig som vanligt var även målvakten Madelaine Roos.

- Men jag vill ändå framhålla hela laget. Alla förtjänar beröm efter den här insatsen, fortsatte Tom.

I matchen om tredje pris blev det en intern Hammenhögsuppgörelse. Andralaget tog ledningen med 1-0 men sedan fick förstalaget upp ångan och avgick till sist med en klar seger på 7-2. I B-finalen vann Onslunda över Bunkeflo med 2-1.

Slutspel: Hammenhög 3-Tomelilla 5-2, Skillinge-Köpingebro 2 5-0, Hammenhög 2-Gärsnäs 9-0, Köpingebro-Höllviken 3-2.

Kvartsfinaler: Kristianstad/Wä-Hammenhög 3 2-1, Hammenhög 1-Skillinge 8-1, Pandora-Hammenhög 2 1-3, Sjöbo-Köpingebro 2-0.

Semifinaler: Kristianstad/Wä-Hammenhög 2-1 e förl. (1-1)

K/W: Katarina Larsson, Angelique Sandberg.

H: Pernilla Eldståhl.

Hammenhög 2-Sjöbo 1-4

H: Rebecka Nilsson.

S: Moa Thörneby 3, Matilda Svensson.

Bronsmatch: Hammenhög 1-Hammenhög 2 7-2

H1: Caroline Lundgren 2, Sofie Wedin 2, Jenny Söderman, Susanna Svensson, självmål.

H2: Annelie Skog, Åsa Persson.

Final: Kristianstad/Wä-Sjöbo 4-1

K/W: Rebecka Persson, Isabella Karström, Marie Berndtsson, Maria Vanstadius.

S: Josefin Axelsson.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.