Annons

Kvällens match kan bli Wollsjödamernas sista

I kväll tar fotbollssäsongen slut för Wollsjö AIF:s damer. Kanske lika bra det. Efter noll poäng på 15 matcher och 3–145 i målskillnad kommer slutsignalen mot Lunds Bois strax före klockan 21 som en befrielse.
Sport • Publicerad 28 september 2011
Foto: 

Wollsjö AIF:s damlag är ett av de sämsta i hela det nationella seriesystemet.

Under året har tjejerna fått osunt mycket stryk i sin division 5-serie. Vår, sommar och höst, vecka efter vecka.

Annons

Det började med 0–4 i premiären mot Genarp 14 april och sedan har det bara blivit värre och värre.

På 15 matcher har laget släppt in 145 mål. Det innebär att Wollsjös målvakt har fått plocka ut en boll ur nätmaskorna var tionde spelminut. Plus några till.

I kväll spelar Wollsjös damer sin sista seriematch för säsongen. Mötet med Lunds Bois skulle egentligen ha spelats på söndag men symptomatiskt nog fick Wollsjö inte ihop fullt lag på söndag – och bad att få tidigarelägga matchen.

Därmed tar den mest eländiga säsongen i klubbens historia slut några dagar i förväg.

Lagledaren Bengt Birgersson hyser inga förhoppningar om att bryta förlusttrenden ”fem i tolv”. Han är realist. Det kommer att bli förlust. Frågan är bara med hur mycket?

– Ja, det ska i alla fall inte bli några 20–0 som det blev förra gången vi möttes. Det har vi lovat varandra, tjejerna och vi ledare. Det ska inte bli något ras utan vi ska försöka hålla spelet uppe.

Tack vare att matchen flyttats får Wollsjö ihop fullt lag i kvällens match, som spelas i elljus på Blentarps idrottsplats. Så har det inte sett ut alla gånger under säsongen.

– Nej, ibland har vi bara haft nio spelare när matchen har börjat – och sedan har de andra droppat in under spelets gång, säger Bengt – och tillägger:

– Men vi har inte lämnat en enda walk over och det tycker jag är strongt. Spelat har vi alltid gjort.

Hur har tjejerna kunnat hålla humöret uppe?

Annons

– Det har varit slitsamt, förstås. Ett tag var det jädrigt tungt och stämningen var inte speciellt bra. Men på det hela taget tycker jag ändå att tjejerna har varit fantastiska som har kämpat på.

Ni förlorade bara två av fem träningsmatcher. Vad är det som har gått snett?

– Vi har tappat fyra spelare. Tre har slutat och en har fött barn. Alla tillhörde de mer tongivande i truppen, en av dem var målvakt. I höst har det hänt att vi har fått ställa utespelare i målet.

Framtiden för Wollsjö AIF:s damlag är osäker. Det är inte alls säkert att det blir fler säsonger. Inom kort kommer ledarna att kalla till ett möte där säsongen utvärderas och spelarna får möjlighet att ventilera sina tankar om framtiden.

– Vi kan inte ha en sådan här säsong till. Det krävs fler spelare, fler som är beredda att ställa upp om vi ska ha ett damlag i Wollsjö. Men vi har inget flicklag att hämta spelare från och att skaffa nyförvärv är inte enkelt, suckar Bengt Birgersson.

Ann-Louise Olander
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons