Landslagsläger i Abbekås

Framtidens Sörenstam har varit i Abbekås. Abbekås GK fick fint besök av det svenska flicklandslaget i golf - och coachen Maria Bertilsköld var nöjd med helgens träningsläger.
Sport • Publicerad 29 april 2002

- Det är ganska naturligt att söka sig söderut så här års och banan i Abbekås är bra igång. Träningsmöjligheterna är bra, inte minst när det gäller närspel, säger Maria Bertilsköld. Inget sydöstskånskt inslag fanns med bland de tolv tjejer som var på plats i Abbekås. Däremot har klubbens anläggning gett ett så bra intryck att det kan bli fler landslagsbesök. - Ett är redan bokat. 12-14 maj åker vi tillbaka men då är det inte med flicklandslaget utan med yngre tjejer från 14 års ålder. Vi ska försöka samla upp talangerna så tidigt som möjligt, berättar Maria Bertilsköld. Svensk damgolf visar upp en imponerande bredd som tillhör världseliten. Kommande generation har onekligen en del att leva upp till den dagen Annika Sörenstam & Co drar sig tillbaka. - Vi har många duktiga tjejer i flicklandslaget, inte minst Louise Stahle från Lund som nyligen vann franska öppna mästerskapen i Paris, men det Annika håller på med just nu blir oerhört svårt att göra om, tror Maria Bertilsköld. Sommarens höjdpunkt för flicklandslaget blir EM i Italien dit fyra spelare får åka. Helgens träningsläger var ett steg på vägen och enligt landslagscoachen kan det bli aktuellt med fler samlingar i Abbekås. - Det är mycket möjligt att vi kommer att använda banan i Abbekås framöver. Möjligheterna är som sagt väldigt stora. Man kan bo på klubben och vara många personer där samtidigt, avslutar Maria Bertilsköld.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.