Annons

Landslagsturnering i bandy ställs in

Bandy • Publicerad 7 januari 2022
Fyrnationsturneringen i Nässjö ställs in. Arkivbild.
Fyrnationsturneringen i Nässjö ställs in. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Herrarnas fyrnationsturnering i bandy som skulle spelats i Nässjö i slutet av januari ställs in, meddelar Svenska bandyförbundet.

Turneringen skulle spelats mellan Sverige, Finland, Norge och Ryssland och varit ett genrep inför kommande VM, men pandemiläget gör att den inte blir av.

Annons

"Det är med tungt hjärta som Svenska Bandyförbundet har fattat beslut om att inte genomföra 4-nationsturneringen. Utifrån de restriktioner som gäller nu och den snabba smittspridning som pågår, så har vi inget annat val", säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson i ett pressmeddelande.

Bandyn har varit hårt ansatt av coronapandemin. De senaste två årens VM har skjutits upp och ska spelas i Ryssland under 2022 – det första i Syktyvkar i månadsskiftet mars/april, det andra i Irkutsk i oktober.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons