Annons

Lärorikt men poänglöst för Joel Eriksson

BMW:s Joel Eriksson lämnade brittiska Brands Hatch utan poäng när den andra halvan av årets DTM-säsong drog igång under helgen.
DTM • Publicerad 13 augusti 2018
Joel Eriksson.
Joel Eriksson.

Eriksson, som på grund av bristande erfarenhet av den svåra Brands Hatch-banan redan inför helgen flaggat för att besöket i Storbritannien skulle utgöra en stor utmaning, slutade på 14:e respektive 13:e plats i de två race som kördes.

Tomelillapågen – en av tre nykomlingar i DTM den här säsongen – fick därmed för första gången i år lämna en deltävling utan att ha tagit poäng i minst ett av heaten.

Annons

– Jag visste att det här skulle kunna bli en tuff helg, och så blev det också, säger Joel Eriksson. Det var första gången någonsin för mig på Brands Hatch och det är en bana som kräver att man bygger upp farten pass för pass – den är otroligt kul, men ovanligt svår. Jag saknade den erfarenheten den här gången och i det här motståndet märks det direkt. Jag har ändå lärt mig mycket och mot slutet av helgen gjorde vi några riktigt bra varvtider. Nästa gång jag kommer hit är jag säker på att farten finns där från start.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons