Annons

Leo Carlsson skriver NHL-kontrakt med Anaheim

Leo Carlsson, 18, valdes som nummer två i NHL-draften av Anaheim Ducks.
Nu har den svenske jättetalangen skrivit ett treårskontrakt med Ducks.
Ishockey • Publicerad 12 juli 2023
Leo Carlsson valdes som nummer två i NHL-draften av Anaheim Ducks. Arkivbild.
Leo Carlsson valdes som nummer två i NHL-draften av Anaheim Ducks. Arkivbild.Foto: George Walker IV/AP/TT

Rookieavtalet är värt omkring tio miljoner svenska kronor per säsong.

Det är däremot inte bestämt hur det blir med Carlsson under nästa säsong. Rookiekontrakten i NHL börjar gälla först när spelaren gjort tio NHL-matcher, vilket skulle kunna innebära att 18-åringen inleder säsongen i NHL för att därefter flyttas ner till AHL – eller skickas tillbaka till SHL och Örebro.

Annons

– Vi har haft en dialog med Leo och hans rådgivare under den här perioden. När Leo kommer hem, han är kvar där borta några dagar till, så ska vi sätta oss ner igen och prata igenom vad hans intryck är och vad som är bäst för hans framtid. Så får vi ge vår syn på det hela och han får berätta hur han ser på saker och ting, säger Örebros sportchef Niklas Eriksson till TT.

– Det är för tidigt än att säga exakt vart saker och ting tar vägen.

Eriksson ser gärna att Carlsson blir kvar i Örebro en säsong till.

– Det är klart att vi vill det. Jag tror att det skulle vara bra för hans utveckling också, att få en full säsong i SHL där vi kan fortsätta att bygga honom till en ännu bättre hockeyspelare.

– Jag tycker att man har sett ganska många gånger när spelare flyger fram och tillbaka mellan olika camper och sedan kommer tillbaka under hösten ... det brukar inte bli riktigt bra att inte få den här helheten i träningen – som jag tror är jätteviktig för alla spelare.

Leo Carlsson är ett av svensk hockeys stora framtidsnamn. I våras blev 18-åringen Tre Kronors yngste VM-spelare och målskytt genom tiderna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons