Annons

Levenstad slutar spela – blir tränare i LFC

Fotboll • Publicerad 4 december 2020
Malin Levenstad byter Rosengård mot Linköping. Arkivbild.
Malin Levenstad byter Rosengård mot Linköping. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malin Levenstad lägger fotbollsskorna på hyllan och lämnar samtidigt jobbet som assisterande tränare i Rosengård. I stället ska hon från och med nästa säsong ha samma roll hos damallsvenska rivalen Linköping.

– Det var jobbigare än jag trodde att bestämma mig för att lägga av. Förra gången jag slutade var det tydligt av egen fri vilja. Jag hade ingen motivation. Nu har jag verkligen haft kvar den, men kroppen strejkar ju, säger 32-åringen till Sydsvenskan.

Annons

Det är ett knä som spökar för Levenstad, som slutade första gången 2014. Hon var sedan fystränare, assisterande tränare och under en kort tid till och med huvudtränare i Rosengård innan hon 2018 gjorde comeback som spelare i Malmöklubben. I fjol var den landslagsmeriterade backen med och vann sitt fjärde SM-guld som spelare.

I LFC blir hon assistent till nye tränaren Andrée Jeglertz, som tidigare har basat för Umeås damer, Djurgårdens herrar och det finländska damlandslaget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons