Annons

Lindgrens karriär ligger på is

I IFK Ystad gick det inte som han tänkt sig. Inte heller i norska Haugaland. Nu bor handbollstränaren Krister Lindgren i Malmö. YA-sporten har träffat honom.
Sport • Publicerad 13 oktober 2010
Krister Lindgren har landat i Malmö efter några turbulenta handbollsår.
Krister Lindgren har landat i Malmö efter några turbulenta handbollsår.Foto: 
Krister Lindgren har landat i Malmö efter några turbulenta handbollsår. Bild: Ulf Gummesson
Krister Lindgren har landat i Malmö efter några turbulenta handbollsår. Bild: Ulf GummessonFoto: 

Malmö

Från Norge till Skåne. Från Skåne till Norge. Från Norge till Skåne. Förre IFK Ystadstränaren Krister Lindgrens karriär har varit jojoliknande de senaste åren. Nu ligger den på is. Och han tänker inte tina upp den utan rätt glöd. Från rätt klubb.

Annons

–Det behöver inte vara en klubb som är störst och bäst, men den måste ha insikt i sin egen situation. Den måste ha en strategi. Elitidrott går ut på att vinna. Många säger att "vi klarar oss ganska bra ändå", men det går inte ut på det. Då är det inte elitidrott. Då är det korpidrott, säger Krister Lindgren.

Det är nu sex månader sedan han hade något jobb. Han bor i Malmö i en lägenhet som han köpte redan under tiden han var i IFK Ystad. Hans idéer inför framtiden är många, men några konkreta planer har han inte.

Han har börjat vidga vyerna och begränsar sig inte vid handbollstränaryrket. Samtidigt finns passionen kvar för sporten i hans hjärta.

– Man tänker ju lite så också att om jag skaffar ett annat bra jobb så kan det bli svårt att tacka ja till en handbollsklubb. Någonstans i ryggraden känner jag ju att jag vill hålla dörren till handbollen öppen, säger Lindgren.

Samtidigt har han påverkats av sin något turbulenta tid som tränare. Innan han kom till IFK Ystad var han i Heimdal, en klubb som blödde ekonomiskt och tvingades lägga ner verksamheten. Han kom till IFK Ystad, som också hade kärv ekonomi och som han lämnade under uppmärksammade former.

– Jag fick ta en panikrunda till Norge eftersom IFK Ystad inte kunde betala ut min lön (denna lön är nu betald), säger Lindgren.

I Norge kom han till Haugaland. Kontraktet var skrivet på ett plus ett år. Laget åkte ur högstaligan och Lindgrens sejour i Norge stannade vid ett år efter en överenskommelse med klubben.

– Det var verkligen ingen ordning på någonting så det var inte roligt. Klubben kunde inte fixa det som de påstod att de skulle göra.

Därmed är Lindgrens tre senaste stationer i karriären klubbar som befunnit sig i mer eller mindre kris eller kaos. Det har fått honom att tänka efter.

– Det känns som om man vill ta det lugnt ett tag, inte bara kasta sig in i något nytt.

Annons

Klandrar du dig själv något?

– Nja, jag klandrar väl delvis mig själv. Man har själv ansvar för sitt eget liv. Men sedan har det varit andra omständigheter på vägen som jag inte kunnat känna till.

Blir du uppgiven eller hur känner du?

-Det påverkar en negativt när man kommer till en klubb för att jobba och använda sina spetskunskaper och sedan måste lägga energi på allt annat än det man är där för. Det gör att man ifrågasätter sig själv till slut.

Lindgren förklarar att det varit skönt med en välbehövlig paus utan stressande omständigheter. Men vilan från handbollsyrket har inte hållit honom borta från sporthallarna. Han har följt handboll både i Malmö och Lund och planerar att åka till ÖP-hallen i Ystad.

Och han följer sitt gamla lag.

– IFK Ystad går ju bra som lag betraktat. Hur klubben fungerar vet jag inte, men laget verkar skötas bra.

Ulf Gummesson

0411-55 78 72

ulf. gummesson@ystadsallehanda.se

Annons

FAKTA

Krister Lindgren

Ålder: 44.

Bor: Malmö.

Familj: En lillebror, en lillasyster och en halvbror och deras respektive familjer.

Klubbar som spelare: Burlöv, Dalhem, IFK Malmö, BK Söder.

Klubbar som tränare: GT 76, Stavsten, IFK Karlskrona, Skurup, IVH Västerås, Team Helsinge, Heimdal, IFK Ystad, Haugaland.

Aktuell: Den förre IFK Ystadstränaren står nu utan klubb och jobb och har börjat fundera på att arbeta med annat än handboll

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons