Annons

Linn Grant kan tappa ledning – är ovaccinerad

Linn Grant har hand om totalledningen på Europatouren.
En ledning hon nu kan tappa.
Den svenska golfstjärnan är ovaccinerad mot covid-19 och kan därmed inte spela helgens tävlingar i New York.
Golf • Publicerad 14 oktober 2022
Linn Grant kan tappa totalledningen på Europatouren. Arkivbild.
Linn Grant kan tappa totalledningen på Europatouren. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

– Som det ser ut just nu kommer jag inte in i USA vilket är lite märkligt. Många länder har släppt på majoriteten av restriktionerna men USA är ett av länderna som håller kvar vid dem, ett tag till i alla fall, säger Grant i P4 Extra.

23-åringen har gjort stor succé på Europatouren den här säsongen. På 16 tävlingar har hon vunnit fyra gånger och hon har totalledningen på Europatouren, strax före Maja Stark som är med och tävlar i New York.

Annons

Grant säger att hon inte ser någon större anledning att vaccinera sig mot covid-19 för sin hälsa och för sin vardag. Och att vaccinera sig för att kunna delta i vissa turneringar är inget alternativ.

– Många har resonerat så, absolut. Det är många som kanske känner att de har blivit tvingade att ta någonting även om man inte önskade det. Jag står inte riktigt för det i grunden, man ska få göra som man vill med sin egen kropp. Vi har det argumentet i mycket annat som vi pratar om så varför ska det inte täcka just det här också?, säger Grant.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons