Linus och ”Bella” väntar barn: ”En positiv överraskning”

Handboll Artikeln publicerades
Isabella Gulldén och Sjöbograbben Linus Persson väntar barn.
Isabella Gulldén och Sjöbograbben Linus Persson väntar barn.

Handbollsstjärnan Isabella Gulldén och hennes pojkvän Linus Persson från Sjöbo väntar barn. ”Vi ska få en liten pojke som är beräknad att komma i mitten av juli”, säger Gulldén till Aftonbladet.

Linus Persson har Sjöboklubben HK Björnen som moderklubb, men slog igenom som målvakt i IFK Ystad. Han har spelat i junior- och ungdomslandslaget och har även varit utlandsproffs i många år, bland annat i Danmark och Ungern.

För två år sedan gjorde Linus ett bejublat gästspel i IFK Ystad. Linus var bland annat med om att besegra Ystads IF i ligaderbyt i december 2016, där han även utsågs till matchens lirare.

Han har i många år varit tillsammans med Isabella Gulldén, en av landets mest meriterade handbollsspelare. Går allt som det ska föds parets första barn till sommaren.

– Det är jättekul såklart och vi är jätteglada men planerad var den inte. Jag hade inte tänkt skaffa barn före OS. Så det här var en positiv överraskning, säger Gulldén till Aftonbladet.

Gulldén värvades i somras av franska Brest, som hon har ett 1+1-årskontrakt kvar med efter den här säsongen, hoppas vara tillbaka på handbollsplanen så fort hon kan efter förlossningen.

– Jag tror att min kropp börjar bli lite sliten och att få den här pausen kan göra gott. Förhoppningsvis blir det några år till efteråt.

Så sent som i går skrev YA om en annan svensk idrottsstjärna som tagit ”föräldraledigt” från elitidrotten, nämligen fotbollsmålvakten Hilda Carlén.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.