Annons

Liten ljusning i Nordhorn

Situationen i den tyska toppklubben Nordhorn är alltjämt högst problematiskt. Men än rullar verksamheten vidare.Men hur länge vet ingen.
Sport • Publicerad 15 augusti 2002

- Men det är lite positivare i dag än i går, säger Robert "Knirr" Andersson när vi når honom på telefon efter torsdagskvällens träning. För att rädda ekonomin har spelarna gått med på att gå ner i lön. Och med en minskning runt 20 procent verkar budgeten gå ihop. - Men än vågar jag inte ropa hej. Jag vill avvakta ett par veckor och se om sponsorerna hoppar på i den utsträckning som man från klubbledningen hoppas på, säger Robban. Situationen har dock förbättrats så till vida att spelarna fått merparten av de löner som Nordhorn släpat efter med under sommaren. - Nu är klubben bara efter med en. Och det är ju inte så farligt. Det finns klubbar där det är betydligt värre än så, säger "Knirr" som dock inte vågar ropa hej ännu. - Nej, jag vill nog vänta och se. Om det inte ordnar upp sig har jag svårt att tänka mig en fortsättning i klubben. Tror du att klubben överlever? - Vet faktiskt inte. Men genom våra lönesänkningar har vi i varje fall köpt oss lite tid. Också tränaren Kent Harry Andersson är bekymrad och nästan uppgiven när vi pratar med honom. - Det är jobbigt att ha det så här. Det ser kanske lite ljusare ut i dag än vad det gjorde i går och klubben verkar vara nära att få ihop pengar för den här säsongen. Men jag vågar inte tro på något. Jag har blivit bränd så många gånger, säger Kent Harry och fortsätter: - Det är värsta är inte att vi har behövt gå ner i lön utan att jag inte har något lag att jobba med. Jag var lovad att klubben skulle ersätta de sex spelare som lämnade men vi har vara fått tre nya och vi saknar såväl en vänsternia som en andre målvakt. Allt som allt har vi bara fyra niometersspelare, Ljubomir Vranjes, en tysk mittnia som vi får använda som vänsternia samt "Knirr" och Andreas Larsson till höger. Och det räcker inte. Säsongen är lång och tänk om någon blir skadad. "Ljubo" går lätt sönder och blir han skadad vet jag inte hur det skall gå, suckar Kent Harry.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons