Annons

Liv hyllades i Jönköping

Djurgården besegrade HV71 med 2–1 i elitseriepremiären. Men slutresultatet kändes inte viktigt. I stället blev matchen en lång hyllning till Stefan Liv.
Sport • Publicerad 15 september 2011

I stället blev matchen en lång hyllning till Stefan Liv.

Jönköping börjar så smått återhämta sig från den stora sorg som drabbade staden efter flygolyckan den sjunde september, då HV-ikonen och hela stadens favorit Stefan Liv omkom.

Annons

Efter en vecka präglad av sorgearbetet var det dags för elitseriepremiär på torsdagen.

Stämningen i Kinnarps Arena var mycket dämpad före matchen. Sällan har en tyst minut känts så självklar.

Bortalaget Djurgårdens supportrar deltog i hyllningarna till den tidigare HV-målvakten med både sånger och banderollen "Människoliv är mer värda än lagtillhörighet". Förbrödringen bland elitserielagens supportrar har varit stor efter Livs bortgång, och hemmapubliken visade sin tydliga uppskattning för djurgårdarnas deltagande.

Spelarna bar sorgband, och på HV:s dräkter finns numera en symbol med Stefan Livs gamla tröjnummer 1 – som aldrig mer kommer att bäras av någon HV-spelare.

Under matchen var stämningen i arenan också helt annorlunda än vanligt, men det var inte bara dämpad sorg. I stället stod alla upp och klappade med i hyllningsramsor till Liv.

Många av spelarna var säkert påverkade av sina känslor, spelkvaliteten var inte hög. Men publiken misströstade aldrig, och efter slutsignalen blev det ovationer trots att Djurgården vann med 2–1.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons