Maja från Abbekås till Sydkorea för proffstävling: ”Ska bli svinkul!”

Golf Artikeln publicerades
Maja Stark ska mäta sina krafter på den stentuffa koreanska proffstouren.
Foto: Göran Söderqvist
Maja Stark ska mäta sina krafter på den stentuffa koreanska proffstouren.

Abbekåstjejen Maja Stark, 19, fortsätter att få se världen under sin golfkarriär. Nu har hon bjudits in till Sydkorea för att spela den 33:e upplagan av Korea Women´s Open Golf Championship.

I våras fick Maja Stark chans att spela på en av världens mest mytomspunna golfbanor, Augusta National Golf Club, i Georgia, USA. Hon var en av bara två svenskor som lyckades klara cutten och ta sig till finalrundan.

Nu har Maja bjudits in till Sydkorea föra att spela Kia Motors Korea Women´s Open Golf Championship. En tävling som ingår i KLPGA, som är Sydkoreas högsta proffstour för damer.

Sydkorea är världens främsta nation inom damgolf. På världsrankingen ligger Jin-Young Ko etta och ytterligare 34 spelare från Sydkorea har tagit plats på topp 100-listan..

– Det ska bli svinkul att få spela på en högre nivå och se hur de tränar och tävlar för att dominera som de gör. Jag har hört att startfältet är riktigt bra, så det ska bli lärorikt att se hur man står sig mot dem, säger Maja Stark.

Detta är andra årets som detta utbyte mellan Sverige och Sydkorea genomförs. I fjol var det Linn Grant och Beatrice Wallin som var på plats och spelade tävlingar och då även tränade med det Sydkoreanska landslaget.

– Det är glädjande och viktigt att vi fortsätter vårt utbyte med Sydkorea och att vi åter får möjligheten att sända spelare till en av KLPGA:s största tävlingar. Som ung svensk spelare är det en mycket viktig del i utvecklingen att få ställas mot några av världens bästa spelare, att få pegga upp tillsammans med spelare som du vet håller absolut världsklass. Det går inte att simulera det, det måste upplevas på riktigt. Den erfarenheten bär spelaren med sig resten av sin karriär och är ett steg på vägen mot högsta nivå, säger Katarina Vangdal, förbundskapten

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.