Mål och assist för Forsberg i premiären

Fotboll • Publicerad 20 september 2020
Emil Forsberg gjorde mål från straffpunkten.
Emil Forsberg gjorde mål från straffpunkten.Foto: Jan Woitas/AP/TT

Emil Forsberg och Leipzig fick en finfin start på Bundesligasäsongen. Segersiffrorna mot Mainz skrevs till 3–1 efter såväl mål som assist från den svenske landslagsstjärnan.

"Foppa" sköt kallt in 1–0 på straff i 17:e minuten och firade med en applåd mot det begränsade antal åskådare som hade släppts in på hemmaläktarna.

Vid 3–1-målet i 51:a minuten var Forsberg trängd i straffområdet, men samtidigt som han ramlade fick han fram en passning till Amadou Haidara som hittade nätet.

Bara några minuter tidigare hade den blågula landslagskollegan Robin Quaison snyggt assisterat till Jean-Philippe Matetas reduceringsmål för Mainz.

Både Quaison och Forsberg byttes ut senare i andra halvlek.