Annons

Målvaktsrockad i Malmö FF

Malmö FF tappar en målvakt och hämtar in en annan.
Marko Johansson går till Hamburg och Ismael Diawara värvas in från Degerfors.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2021
Ismael Diawara är klar för Malmö
Ismael Diawara är klar för MalmöFoto: Johan Nilsson/TT

Diawara, 26, med Rynninge IK som moderklubb, kom till Degerfors 2018 och var med och förde upp klubben till allsvenskan. Den här säsongen är hans första i svensk fotbolls högsta serie.

– Det har varit mycket klubbyten. Men jag hittade en stabilitet i Degerfors och har spelat mycket matcher där och nu kommit hit. Det har gått fort – men ändå inte, säger han.

Annons

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2022 med option på ytterligare ett år.

– Det är Nordens största klubb. Europa, kvaliteten som finns här och miljön – allt sådant spelar in.

Senare under onsdagskvällen meddelade Malmö att Marko Johansson, 22, lämnar klubben för tyska Hamburg. Johansson är fostrad i MFF och gjorde seniordebut i klubben som 16-åring.

"Min resa går nu vidare mot Tyskland där nya utmaningar väntar. Och det är en resa som jag aldrig hade kunnat göra utan MFF. Så det är med sorg i hjärtat och tårar i ögonen jag lämnar mitt älskade Malmö FF för denna gången", säger Johansson i ett pressmeddelande.

Ismael Diawara får nu ta upp kampen som MFF:s förstemålvakt med Johan Dahlin.

– Kul. Förhoppningsvis kommer jag att lära mig mycket och utvecklas så mycket som möjligt. Sedan får man se vart det bär, säger Diawara.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons