Annons

Mångsysslande Emma klarar allt

Nya Skurupstränaren Emma Walters har många strängar på sin lyra. Hon bor i Malmö, pluggar i Kristianstad och är zonledare för tjejer i Ystadszonen.Men framför allt är hon ny tränare för Skurups AIF:s damlag, ett gäng ambitiösa tjejer som gör comeback i division 4 i år.
Sport • Publicerad 13 januari 2005
Emma Walters är optimistisk inför Skurups comeback i division 4. Arkivbild: Lollo Bark
Emma Walters är optimistisk inför Skurups comeback i division 4. Arkivbild: Lollo BarkFoto: 

– Det känns mycket positivt. Jag fick ett bra intryck redan när jag var här första gången. Speciellt viktigt är det att det finns en bra ungdomsverksamhet som gör att det kommer upp spelare underifrån hela tiden. Det var mycket tack vare det som jag tackade ja till tränaruppdraget, säger Emma Walters.

Emma har fått sin fotbollsuppfostran i Onslunda IF, en klubb hon lämnade efter säsongen 2001. Därefter tog hon ett sabbatsår innan studier gjorde att hon hamnade i Kristianstad/Wä. Den klubben har hon representerat i två säsonger fram till i höstas.

Annons

– Det var mängden träning jag var trött på. Det gick inte att kombinera med mina studier. Samtidigt som jag bestämde mig för att sluta i Kristianstad/Wä och flytta till min pojkvän i Malmö så hörde Skurup av sig, fortsätter Emma. Erfarenheterna från division 1-klubben Kristianstad/Wä och från studierna till idrottslärare tar hon förstås med sig till Skurup.

– De allra flesta behöver bättre tempo, intensitet och teknik. Samtidigt ska man ju inte förvänta sig att allt ska gå i samma tempo som i division 1 så vi har väl mötts ungefär halvvägs.

Ingen av de spelare som rodde hem division 5 i fjor har aviserat annat än att de tänker fortsätta. Och då åtta nyförvärv tillkommit gör det att truppen räcker för att ha ett lag i division 5 också.

– Det är glädjande för damfotbollen i allmänhet i vår region att det blir fler lag från vårt område. Det ska bli spännande i divison 4 och vi ska verkligen göra vad vi kan för att etablera oss där.

28-åriga Emma Walters tänker, såvida det inte uppstår någon akut kris, spela själv den här säsongen men det finns trots detta rutin i mängder. Nyförvärvet Camilla Neptune från Janstorp, med massor av allsvenska matcher för Malmö FF på sitt samvete, är det främsta exemplet på detta.

– Vi har en bra åldersmässig spridning i truppen. Det känns väldigt tryggt att det finns äldre spelare som så att säga stabiliserar verksamheten, säger Emma, som ju annars, i egenskap av sin roll som zonledare för 13-14-åringar i Ystadzonen, brinner mycket för yngre lovande tjejer.

Därför är det speciellt trevligt för henne att det är många i SAIF som tar steget upp från 16-årslaget till A-truppen. Det finns till och med en ännu yngre tjej som ska få prova sina vingar redan den här säsongen, 15-åriga Johanna Haraldsson.

– Johanna är en forward och yttermittfältare som kan bli hur duktig som helst, berömmer Emma avslutningsvis.

Fredrik Sörensson

FOTBOLL SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons