Månsson ger Österlen spets

Med tunga nyförvärvet John Månsson hoppas Österlen i år kunna utmana division 3-seriens topplag. Man har fått lite spets till sin redan breda trupp, och en plats bland de två tre första i serien är inte otänkbart.
Sport • Publicerad 25 september 2009

– Det tror jag verkligen att vi har kapacitet för. John Månsson var det absolut bästa nyförvärvet vi kunde tänka oss, förklarar Patrick Wennström, spelande lagledare i Österlen.

Månsson kommer ursprungligen från Österlen, men under några år har han varit ute i större klubbar och provat lyckan. Som högst har han spelat i superettan och han borde ha en kapacitet som ingen annan spelare i serien mäktar med.

Wennström berättar att han tror att kampen om seriesegern står mellan Bjärred och nykomlingen i serien, Malmö BMK.

– Därefter ska vi komma, men blir det bättre så gör det naturligtvis ingenting, säger Wennström. I så fall skulle det innebära att man kommer före lokalkonkurrenten BMK Bollen. Prestigefullt skulle man kunna tro, men Österlenspelaren viftar bort alla sådana antydningar.

– Det är inte roligare eller viktigare att slå Bollen jämfört med något annat lag. Jag tror mest att det är Per-Ola (Per-Ola Nilsson, tränare i BMK Bollen) som försöker piska upp en stämning kring matchen. Personligen tycker jag att den attityden hör hemma på 70-talet, då det verkligen fanns en spänning mellan lagen. Men de får naturligtvis tycka som de vill.

Österlens andra nyförvärv heter Emmie Nilsson, även om nyförvärv kanske är en felaktig beteckning.

– Hon spelade med oss hela förra säsongen, men då var hon bara utlånad från Skurup.

Första omgången i division 3-serien spelas den 26 september i Klippan.

Peter Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.