Marcus Ahlm Årets komet

IFK Ystads Marcus Ahlm har av HerrElit Handboll, HEH, utsetts till Årets komet.En liten tröst för IFK-stjärnan efter lagets snöpliga sorti ur SM-slutspelet.
Sport • Publicerad 22 april 2002
ARKIVBILD: SCANPIX.
ARKIVBILD: SCANPIX.Foto: 

Juryns motivering: "Marcus Ahlms redan så framgångsrika karriär tog säsongen 20001/2002 ytterliggare ett stort steg uppåt. Uttagningen till landslaget och hans medverkan i EM-guldlaget är ett av flera bevis på detta. Ahlms insatser under året som effektiv linjespelare i sitt k lubblag, IFK Ystad, har gjort honom till en av elitseriens profilspelare denna säsong. Hans seriösa och målmedvetna satsning gör att han förutspås en lång och framgångsrik karriär i såväl klubblag som landslag." I juryn har ingått förbundskapten Bengt Johansson, HEH:s ordförande Olle Hagström, HEH:s vice ordförande Kjell Albansson och Jan Kågebäck, ledamot I HEH:s arbetsutskott. IFK Ystads målvakt Dan Beutler utsågs till Årets mest effektiva spelare bland elitseriens målvakter.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.