Annons

Marcus Ahlm inte med i slutspurten

Marcus Ahlms kontrakt med IFK Ystad går ut den 30 april. Klubben får därför klara sig utan honom i en eventuell SM-semifinal och -final.
Sport • Publicerad 29 augusti 2002

Handbollskarusellen med Marcus Ahlm på första parkett snurrar vidare. YA kan i dag avslöja att IFK Ystad får klara sig utan det blivande Kielproffset om man skulle ta sig till SM-semifinal och -final till våren. Ahlms kontrakt går nämligen ut den 30 april och merparten av SM-slutspelet avgörs i maj. - Jag vill egentligen inte kommentera enskilda kontrakt och hur de är skrivna men det är möjligt att det här är en miss från våra sida, säger IFK Ystads handbollsordförande Hans Hulthén. Hulthén berättar vidare att de kontrakt han är med och skriver med IFK Ystads spelare vanligtvis sträcker sig till den 15 juni. Han har dock inte varit med om att utforma Marcus Ahlms kontrakt och vill därför inte uttala sig om varför det skrivits så att det upphör redan den 30 april. IFK-tränaren Jan "Proppen" Karlsson mister därmed en av sina viktigaste brickor i spelet om SM-medaljerna. När agnarna ska skiljas från vetet i slutspelet blir Marcus inte att räkna med. Därmed blir det förmodligen tufft för IFK att ta revansch för de senaste två säsongernas eliminering i kvartsfinalrundan. - Jag känner inte till Marcus kontrakts utformning men är det så att det går ut den 30 april så förutsätter jag att det går att komma överens om en förlängning. Jag räknar med att vi ska kunna hitta någon lösning på problemet - om vi nu går så långt som till semifinal, säger Proppen. Om Marcus stannar kvar i IFK tills efter den 15 januari försvinner chansen att representera Kiel redan den här säsongen. Även om han på pappret suddas ut från IFK:s laguppställning den 30 april så är det för sent för att sedan sticka ner till Kiel och vara med i slutomgångarna i Bundesliga. Så är det skrivet i de internationella övergångsregler som, med vissa undantag, gäller för medlemmarna i det europeiska handbollförbundet. THW Kiels general manager Uwe Schwenker vill också ge sin syn på saken. - Vi vill förstås ha hit Marcus direkt om det går men trots att vi hört av oss till IFK Ystad flera gånger har vi inte fått något svar. Vi vill prata med representanter för klubben så att vi kan komma överens. Vi har väldigt goda erfarenheter av affärer med andra svenska spelare och vill inte att onödiga irritationsmoment ska uppstå den här gången heller. Teoretiskt sett är Marcus Ahlm Kiels spelare redan från den 1 maj, även om han inte kommer att få vara på planen när laget spelar. Innebär det då att IFK måste "hyra" honom av er om man vill ha med honom i den återstående delen av slutspelet? - Det är ett väldigt teoretiskt resonemang i det här skedet. Vi vill som sagt först och främst etablera kontakt med folk i IFK Ystad. Som jag ser det är allting möjligt än så länge, både på det ena och andra hållet. Huvudpersonen själv väljer emellertid att ligga lågt än så länge. - I det här läget har jag ingen kommentar, säger Marcus Ahlm.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons