Annons

Marcus Nilsson påkörd i A-finalen

$LOC_ON$RALLYCROSS Essay-OrNE $LOC_OFF$Det blev en rejäl vurpa för Marcus Nilsson i EM-premiären i Frankrike. Som plåster på såren hade också Marcus värsta konkurrenterna problem så när det gäller den tilltänkta striden om slutsegern skedde ingen större skada.
Sport • Publicerad 9 maj 2005

Det blev på det hela taget en relativt strulig EM-premiär för Tomelillaföraren.

Inledningsvis pajade växellådan men duktiga mekaniker kunde på mindre än en timme få denna i funktionsdugligt skick igen.

Annons

Men eländet var inte slut i och med detta. I det första kvalheatet dömdes Marcus nämligen för tjuvstart och fick tre sekunders tillägg. Trots detta fick han sjunde bästa tid.

I det andra kvalheatet ledde Marcus från start till mål och man trodde väl då att det var slut med struligheterna.

Men icke.

– Av någon anledning tyckte arrangörerna att jag inte höll tiden till det tredje heatet utan kom de ansåg att jag kom för sent till start och jag fick helt enkelt inte köra detta, säger Marcus som i stället fick inrikta sig på B-finalen.

Här visade Marcus emellertid sin klass och han ledde detta från start till mål. Därmed var han trots allt klar för A-final men fick i denna nöja sig med den sjätte startpositionen.

Trots detta såg det ut att gå riktigt bra för Marcus som körde upp sig till en tredjeplats och var hack i häl på storfavoriten, finländaren Jussi Pinomäki

– Men då blev jag påkörd av en "tossed" fransman som smällde in i min vänstra bakdel så att min bil kom upp på två hjul varefter en annan bil kom in under mig med resultatet att jag voltade framlänges på asfalten och upp på en backe. Det blev en rejäl smäll och hela heatet fick köras om.

Men för Marcus var det slutåkt.

Trots allt gick inte Marcus lottlös utan kunde trösta sig med elva EM-poäng. Och faktum är att han faktiskt inte tappade så värst mycket i förhållande till sina värsta konkurrenter.

– Nej, såväl Jussi som Roman Castoral fick också bryta tävlingen. Vann gjorde i stället Michael de Keersmaecker från Belgien.

Annons

Hade kunnat vunnit om du inte blivit påkörd?

– Nej, jag hade aldrig kunnat hota Michael men jag hade kanske kunnat ta en andra eller tredjeplats, säger Marcus om nu har ett styvt jobb med att få bilen i kördugligt skick igen.

– Men jag räknar med att den ska vara klar på tisdag och sen bär det i väg till Portugal där nästa EM-tävling går till helgen.

Klarade du dig själv utan skador?

– Ja, men jag fick lite smällar och blir kanske öm både här och där i morgon. Men någon större fara är det inte, förklarar Marcus som fortfarande inte blivit pappa.

Som vi kunde berätta redan för några dagar sedan går ju Marcus i väntans tider.

– Hoppas hon kan hålla sig veckan ut. Har egentligen inte tid att åka hem om det skulle vara dags nu, skämtar Marcus.

Jan Andersson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons