Annons

Marcus på EM-pallen

Först blev han pappa till en liten pojke. Sedan tog han revansch för fadäsen i EM-premiären. – Helt perfekt, säger Marcus Nilsson som hade all anledning att fira i helgen.
Sport • Publicerad 16 maj 2005

I förra veckans EM-premiär drabbades rallycrosstjärnan Marcus Nilsson av lagen om alltings jävlighet.

I går tog han revansch på sig själv – och delvis på konkurrenterna – med en tredjeplats på lyckobanan Losada i Portugal (där han vann 2003 och 2004).

Annons

– Ja, tredjeplatsen satt riktigt skönt efter det som hände i premiären. Nu är jag med där uppe, säger Marcus Nilsson som vann alla försöksheat och kom till finalen med tredje bästa tid i bagaget.

Finalen blev en gastkramande uppgörelse mellan Marcus och finnen Jussi Pinomäki – de båda bytte positioner och utkämpade en härlig duell på banan.

Båda två fick emellertid se sig snöpligt besegrade av belgaren de Keersmacker som smet förbi och vann sin andra raka EM-deltävling.

– Det var en fin final med flera snygga omkörningar. Jag är mycket nöjd med tredjeplatsen, det var en revansch för hela teamet. Vi har jobbat dag och natt med bilen sedan förra tävlingen, säger Marcus Nilsson som hade dubbla anledningar att fira pingsthelgen.

I torsdags blev han pappa till en liten krabat som nu väntar på honom hemma i Tomelilla.

– Jag fick bilder via mobilen men det ska bli väldigt roligt att se honom. Vi får köra fort hem till Sverige, jag vill ju lära honom lite om bilen innan nästa tävling...haha.

"Marcus Junior" får en kort introduktionstid till sin fars favoritsysselsättning – nästa tävling går av stapeln i Arvika om två veckor.

Och då bör nog Marcus Nilsson knappa in lite på Michael de Keersmackers försprång om han vill vara med i guldsnacket. Belgaren toppar EM-sammandraget efter sina två segrar, med Jussi Pinomäki på andra plats och Nilsson på tredje.

Konstantin Foussianis

RALLYCROSS PORTUGAL
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons