Annons

Marcus trea i B-finalen

Efter förra helgens succé vid EM-deltävlingen i Belgien hade Marcus Nilsson, Tomelilla det lite motigare när det var dags för nya EM-duster i grannlandet Holland där Marcus till slut kom trea i B-finalen.
Sport • Publicerad 19 augusti 2002

Att det gick som det gick för Marcus berodde nog mångt och mycket på att han fick problem med motorn i tidskvalet och fick därför nöja sig med 17.e tid. Därmed fick Marcus dåliga startplatser i kvalet och det hjälpte inte mycket att han och hans team så småningom fick ordning på motorn som återfick full effekt. Det blev en alltför tuff uppgift att ta sig till A-finalen på en bana som nästan inte tillåter några omkörningar över huvud taget. Nu fick Marcus nöja sig med en B-final där han rattade in sin Citroën Xsara VTS på en tredje plats. A-finalen vanns av totalledaren och hemmaåkaren Marc-Jan Vlassak i en Opel Astra som tog en bejublad seger och drygade ut sin ledning totalt. Trots den missade A-finalen (Marcus har bara missat två A-finaler tidigare i år, den i Frankrike och den i Sverige) ligger Tomelillaföraren kvar på en femteplats totalt och har fortfarande stora möjligheter att avancera i sammandraget. Detta var sjunde deltävlingen och det återstår tre, i Norge om 14 dagar varefter kosan ställs mot Polen och Tjeckien. Medan det har gått över förväntan hittills i EM har Marcus haft svårare att få till det i SM där han ligger åtta på 21 poäng. Leder gör märkeskompisen Magnus Hansen med 51. Men även här har han bra chanser att avancera. En tävling återstår, den på Kinnekulle. Eftersom det i denna står dubbla poäng på spel kan han med en bra insats avancera flera pinnhål i sammandraget. Marcus kan faktiskt rent teoretiskt vinna SM.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons