Marie Svensson proffs i Frankrike

Hon har blivit tysk ligamästare i bordtennis tre år i rad. Nu ska hon gräva guld i Frankrike också. Marie Svensson är klar för franska mästarklubben Montpellier.
Sport • Publicerad 26 mars 2002

- Jag hade fler bud men Frankrike känns rätt. Det är kul att prova en ny kultur och jag har pluggat franska tidigare, säger Marie. Hon kommer fortfarande att koncentrera sig på sin utbildning till sjuksköterska och bo kvar i Simrishamn. Pingissuget finns hur som helst kvar och efter fyra proffsår i Tyskland var det läge att söka sig till en ny klubb. - Frankrike passar bra eftersom det inte spelas lika många matcher där som i Tyskland. Nu kan jag vara mer flexibel och få tid över till annat. Jag kommer kunna bestämma mer själv och kanske inte åka ner på alla seriematcher utan fokusera mer på Europacupen, förklarar Marie och betonar: - Det här handlar inte om att trappa ner utan mer om att söka nya utmaningar på ålderns höst (skratt). Montpellier har ännu inte lyckats fullt ut i Europacupen men i franska superdivisionen går det som på räls. Klubben har gjort för vana att ta hem segerbucklan och ser ut att gå mot ännu ett ligaguld. Just nu har laget vunnit tio matcher av tio möjliga. Franska serielag består av tre spelare. I Montpellier finns framför allt två stjärnor: fransyskan Anne Boileau och sydkoreanskan Ji Hye Ryu. Två starka kort som nu kompletteras med Marie Svensson. "Trean" har tidigare varit lagets svaga länk. Nu handlar det först och främst om att avsluta tiden i Tyskland. Langweid har fyra matcher kvar i grundserien i Bundesliga och därefter väntar slutspel för de fyra främsta lagen. - Vi är inte klara för slutspel ännu. Vi ligger strax under slutspelsstrecket men tabellen haltar så chansen finns fortfarande, säger Marie Svensson.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.