Annons

Markströms Calgary tog tredje raka segern

Med Jacob Markström i buren tog Calgary sin tredje raka seger.
För motståndet stod Montreal, som förlorade med 4–1.
Ishockey • Publicerad 15 april 2021
Jacob Markström betraktar ett misslyckat försök av Tyler Toffoli att göra mål.
Jacob Markström betraktar ett misslyckat försök av Tyler Toffoli att göra mål.Foto: Ryan Remiorz/AP/TT

Tre raka segrar mot tre olika motståndare. Calgary har medvind i NHL-ishockeyn.

– Det har inte varit den säsong vi har velat ha, men de senaste tre matcherna har varit bra, säger Calgarys svenske målvakt Jacob Markström.

Annons

Särskilt mycket hade svensken inte att göra i 4–1-segern mot Montreal, där han noterades för 26 räddningar. Att få relativt få skott påverkar känslan i buren, jämfört med när 35–40 skott avlossas mot en, medger han.

Men trots det förändras inte arbetsbeskrivningen, påpekar han.

– Det är lite annorlunda, men mitt jobb är detsamma. Du måste vara beredd när de är i offensiv zon, säger han.

Härligt "kling"

I mötet mot Montreal hade han dessutom lite hjälp av stolparna.

– När du hör klinget och ser att det inte lyser rött är det alltid en härlig känsla, säger han.

Markström stod kvällen innan, svensk tid, i mål vid Calgarys 3–2 seger borta mot Toronto, innan färden gick till Montreal. Två dagar innan Torontomatchen höll han nollan på hemmaplan i 5–0-segern mot Edmonton. Men trots flera matcher i olika städer på kort tid är han inte slutkörd, intygar 31-åringen.

– Jag älskar att spela, det är inget jag älskar mer än att åka ut på isen med 20 andra killar som vill vinna en hockeymatch, säger han och fortsätter:

– När du får chansen att spela på en sådan här nivå är det ett privilegium.

Backlund fick assist

Mikael Backlund passade fram till kvällens första mål, ett direktskott signerat Noah Hanifin. Mark Giordano, Josh Leivo och Sean Monahan stod för övriga Calgarymål. Elias Lindholm noterades för en assist till Giordanos mål.

Den ende som lyckades överlista Markström den här kvällen var kanadensiske backen Brett Kulak, hans första mål på mer än två år.

Annons

Om Calgary har medvind så kan motsatsen sägas om Montreal. Montreal har fyra förluster på de senaste fem matcherna i bagaget.

Lagen möts igen på fredag, lokal tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons