Annons

Marsvinsholm ser ljust på framtiden

I kväll drar seriebrottningen igång igen. I sydöstra Skåne är det numera bara Marsvinsholm som kan ställa ett lag på benen i seriesammanhang. Men tongångarna är desto mer optimistiska i Svarteklubben.
Sport • Publicerad 23 september 2011
Hela truppen i Marsvinsholm samlad inför premiären i seriebrottningen.
Hela truppen i Marsvinsholm samlad inför premiären i seriebrottningen.Foto: 

SVARTE. – Det känns väldigt bra för vår del. Vi hade problem i de lättaste viktklasserna förra säsongen men nu har vi lyckats besätta dem i och med att vi lånat in Victor Bergkvist och Simon Erlandsson från Pan/Skurup till våra seriematcher eftersom de inte har något serie-lag längre, berättar Jörgen Olsson, MIF-tränaren.

Över huvud taget spirar optimismen hos Marsvinsholm. Alla nationella och internationella framgångar de senaste åren har förstås gjort avtryck i klubben. Och den krisvind som svept över brottar-Sverige har inte alls märkts av.

Annons

– Nej, om man bara ser till de fyra tyngsta klasserna så skulle vi kunna ställa två lag på benen. Det är svårt att låta alla brottas samtidigt i seriematcherna men å andra sidan är det bättre för sparringens skull på träningarna att vi har många som väger ungefär lika mycket, fortsätter Jörgen Olsson.

Serien inte målet

I ärlighetens namn är det emellertid inte seriebrottningen som är det stora målet för säsongen utan snarare cuperna som till exempel Lilla Mälarcupen, Robban Cup och de olika GP-tävlingarna.

– Man skulle väl kunna säga att hösten är en sorts försäsong inför SM och DM till nästa år.

Känna på hetluften

Marsvinsholm ser det snarare seriebrottningen som en utmärkt möjlighet att låta alla brottarna få känna på hetluften.

– Målet är att vi ska gå runt på alla brottare och låta dem turas om. Vi kommer inte att toppa laget.

Tack vare att bröderna Jersgren med flera varit i farten har inte sommaruppehållet varit särskilt långt. Fram till midsommar körde MIF på som vanligt och nu i augusti drog den gemensamma träningen igång igen. Och däremellan har brottarna skött sin fys individuellt.

På frågan om vilka brottare som kan tänkas blomma ut den här säsongen svarar Jörgen Olsson att det kan bli många men han nämner sedan Johannes Holmström och Seit Kipkeev som de kanske största pretendenterna.

Fast framgångssagan för Marsvinsholms IF är fortfarande inne på första kapitlet, i alla fall om man ska tro Jörgen Olsson.

– Vi har gott om unga talanger i klubben och när de yngsta av dem blommat ut om tre–fyra år kommer vi att vara riktigt bra.

Karin Ohlsson
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons