Martin Prahl klar för YIF

Ystads IF har hittat sin ersättare till Johannes Berglund. Martin Prahl är klar för klubben och ansluter till truppen när försäsongsträningen inleds den 7 januari.
Sport • Publicerad 15 december 2002

Däremot ser Peter Jönsson ut att vara förlorad för YIF. Mittbacken vill utbilda sig till sjukgymnast och har kommit in på en skola i Linköping. - Fick beskedet så sent som i fredags och därför har jag inte bestämt mig helt och hållet ännu. Dessutom är jag reserv till samma utbildning i Göteborg. Men med tanke på att det är tredje gången jag sökt vore det dumt av mig att inte ta chansen. Förmodligen kommer jag att tacka ja och då innebär det att jag inte fortsätter i YIF, säger Peter Jönsson. I väntan på ett definitivt besked från Peter Jönsson kan YIF glädjas åt ett fint tillskott i Martin Prahl. 22-åringen fyller tomrummet efter Johannes Berglund. - Jag är mycket nöjd med den värvningen. Martin är en duktig bollmottagare och bra i huvudspelet. Han har en ganska proffsig inställning och kommer tillföra aggressivitet i straffområdet, säger YIF-tränaren Nils-Erik Persson. Martin Prahl har meriter från både Skånelaget och j-landslaget. Han började spela fotboll i Svedala och fortsatte i TFF innan han tog plats i Halmstads BK där han bland annat tränade med Fredrik Ljungberg. Senaste klubbadressen var Leikin, en av YIF:s konkurrenter i division 2 den gångna säsongen. Så sent som i september i år sänktes YIF av just Martin som gjorde båda målen i Leikins segermatch (2-1) i Halmstad. Nu blir Ystads idrottsplats ny hemmaarena för Martin Prahl och delvis också för MFF-tränaren Tom, som naturligtvis följer sonens karriär. - Jag har nog inte varit på Ystads idrottsplats sedan 1993, men i vår kommer jag dit när det finns tillfälle. Jag vet att YIF har en anfallare som heter Jens Ask och som lär vara duktig. Springer han på djupet kan det nog bli bra, Martin är mer en bollmottagare, säger Tom Prahl. YIF har fortfarande en del frågetecken att räta ut på backsidan. Nils-Erik Persson räknar inte med Peter Jönsson i nästa års trupp och en annan av lagets mittbackar, lagkaptenen Christian Andersson, ställer sig fortfarande tveksam till en fortsättning. - Det sista jag hörde var att han ville avvakta ett tag till. Klart att det skulle vara tufft om både Peter och Christian försvinner, säger Nisse. - Men vi jobbar på andra lösningar. Jag hoppas fortfarande att vi får hem Kalle (Fredrik Görefält) och sen har vi många andra bra försvarsspelare, till exempel Daniel Green, Andreas Lönnborn och Dan Mårtensson. Dessutom finns planer på att ändra Daniel Mobergs roll i laget. - Vi kan tänka oss att använda honom som mittback. Han har spelat det i Onslunda tidigare.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.