Martina Håkansson byter klubb

Det blev endast ett år i Malmölaget SBC för Tomelillas bowlingstjärna Martina Håkansson. Ny adress blir ett annat av skånelagen som spelar i Elitserien, nämligen Kristianstadslaget BK Cefyra.
Sport • Publicerad 18 maj 2004

På något vis känns det naturligare då flera av töserna som spelar i den klubben är i samma ålder som Martina och de kommer att matcha varandra mot landslaget på U 23-nivån. - Jag behövde miljöombyte, erkänner Martina. På slutet blev jag riktigt trött på Baltiskan och att träna. Det var aldrig samma underlag och att träna var meningslöst då man alltid spelade på ett annat underlag när det var dags för match. Därför kändes det som om jag ville sluta spela eller byta klubb. Eftersom flera av tjejerna i Cefyra också har målsättningen att spela i U-23 var det naturligt att byta klubb. Till en början gick det bra i SBC och utvecklingen pekade hela tiden uppåt för Martina och hela laget spelade under hösten bra. På våren började det sakta gå sämre för Martina och mot slutet gick det dåligt och Martina fanns inte med i laget. Därför var det kanske inte så svårt att välja att lämna föreningen. - Det var mycket utanför bowlingen både med skola, sjukdomar och körkort. Därför gick det sämre andra halvan av säsongen. Ändå trivdes jag bra i SBC och utesluter inte att någon gång i framtiden åter spela för Malmölaget. Som det känns nu kommer vi att få ett bra lag i Cefyra och det är bara att hoppas det går bättre i höst, avslutar Martina.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.