Annons

Mästerligt, Sjöbo!

Fyra raka segrar, 27–3 i målskillnad – och finaltriumf mot Malmö FF. Sjöbos IF:s F17-lag glänste i inne-DM. – Härligt! De här tjejerna är otroliga, sade guldcoachen Gert "Loko" Persson mitt i glädjeyran.
Sport • Publicerad 30 januari 2005

Sjöbotränarens lycka gick inte att ta miste på efter finalsegern i inne-DM i lördags.

Laget hade fått sin revansch på Malmö FF för finalförlusten i samma turnering för två år sedan och "Loko" bara njöt av stunden.

Annons

– Jag har tränat det här laget till och från sedan sju år tillbaka och jag har sett hur tjejerna har utvecklats. De är otroligt duktiga, så det är ganska lättcoachat, sade Loko och tonade därmed ner sin egen roll i Sjöbos tunga cupseger. Som aldrig var i farozonen någon gång under turneringen.

Detta trots att Sjöbo fick en riktig mardrömsstart i finalen mot Malmö FF.

Redan efter 30 sekunders spel gjorde di blåe 1–0 efter ett snabbt anfall. I det läget var det många som trodde att Malmötjejerna skulle försvara sin DM-titel från 2003.

Men Sjöbo ville annat och replikerade nästan omgående.

Bara en dryg minut efter MFF:s ledningsmål kom nämligen kvitteringen. Emma Wall rann igenom på egen hand och placerade kyligt bollen i nät till 1–1.

Sakta men säkert kopplade Sjöbo därefter greppet om finalen. Laget vaskade fram ett par, tre bra målchanser innan utdelningen kom i form av ett ledningsmål.

Mia Persson drämde in en frispark via MFF:s mur fram till 2–1 – och kort senare kom också 3–1. Jonna Nilsson fick en perfekt djupledspassning och förvaltade målchansen på bästa sätt.

MFF reducerade till 3–2 men Sandra Nilsson spikade igen kistan med en ny perfekt avslutning i fritt läge framför mål.

Just i avsluten visade Sjöbo härlig kyla och effektivitet genom hela turneringen, vilket inte minst den imponerande målskillnaden 27–3 vittnar om. – Härligt att få revansch på MFF. Jag trodde att det skulle bli hårdare i finalen men vi var klart bättre än dem, sade Gert "Loko" Persson vars tjejer redan kommande helg åker till Olofström i Blekinge för att delta i det regionala slutspel som DM-segern kvalificerade dem för.

Framgång även där och laget får chansen att visa sina kvaliteter även i SM.

Annons

– Laget har en bra chans att gå vidare från regionslutspelet. De här tjejerna har alltid chansen, så bra är de, fortsatte "Loko" som också har sin syn klar på grunden till Sjöbos tjejfotbollsmirakel.

– Bredden i föreningen är enorm. Alla duktiga tjejer i de olika årgångarna inspirerar varandra och skapar en härlig sammanhållning i lagen. Och så har vi många väldigt duktiga ledare, inte att förglömma.

Gert Persson är själv är en av dem.

Men lördagens stora hjältar hade namn som Emma Wall (hon imponerade stort i flera matcher), Jonna Nilsson och Johanna Grip – för att bara ta några exempel.

I gruppspelet kvaddade de Mabi med hela 14–0 (inte så pjåkigt att mäkta med 14 mål på 17 minuters spel!) och satte därmed kalla kårar i ryggraden på motståndarna i slutspelet.

Det märktes i semifinalen mot Vången, som dittills hade imponerat i sina matcher och som undertecknad trodde skulle kunna ge blåtröjorna en match.

Jag trodde fel.

Sjöbo vann med 5–0 och resten (finalen) är historia.

Sjöbo IF är distriktsmästare i inomhusfotboll 2005.

Konstantin Foussianis

Annons

0411-55 78 72

konstantin.foussianis@allehandasyd.se

FOTBOLL SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons