Annons

Matchfixningsskandal i Armenien

45 livstidsavstängningar och fem diskvalificerade klubbar.
Detta blev konsekvensen efter att en stor matchfixningsskandal uppdagats i den näst högsta fotbollsdivisionen för herrar i Armenien.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2020
Flera matcher uppges ha manipulerats i den näst högsta fotbollsligan i Armenien. Arkivbild.
Flera matcher uppges ha manipulerats i den näst högsta fotbollsligan i Armenien. Arkivbild.Foto: Gr tt, Vegard Wivestad/NTB/TT

Det armeniska fotbollsförbundet (FFA) ska, enligt nyhetsbyrån Reuters, ha stängt av runt 45 personer på livstid, däribland klubblagsägare och tränare, och diskvalificerat fem klubbar sedan det kommit fram att matcher i ligan har manipulerats.

"Besluten togs efter att FFA tagit emot obestridbara bevis från internationella organisationer och brottsbekämpande organ", säger förbundets ordförande Armen Melikbekijan i ett uttalande.

Annons

Lokomotiv Yerevan, FC Yerevan, Aragats, Torpedo Yerevan och Masis är lagen som diskvalificerats från vidare spel i serien efter att ha varit inblandade i matcher som slutat 12–0, 0–12, 1–8, 9–2, 0–7, 0–8 and 8–2.

Melikbekijan valdes som ny förbundsordförande i december förra året och utlovade då ett mer transparant ledarskap efter år av rapporterade korruptions- och matchfixningsskandaler i södra Kaukasien.

"Vårt mål är att utrota korruption och systemet som ligger bakom de fixade matcherna i armenisk fotboll", säger Melikbekijan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons