Annons

Mayweather betalar Floyds begravning

Boxning • Publicerad 2 juni 2020
Floyd Mayweather. Arkivbild.
Floyd Mayweather. Arkivbild.Foto: Richard W. Rodriguez/AP/TT

Boxningslegendaren Floyd Mayweather har erbjudit sig att betala begravningen för George Floyd, den 46-årige afroamerikanen som avled under ett polisingripande i Minneapolis.

Mayweather har varit i kontakt med familjen, enligt Leonard Ellerbe, vd för Mayweathers promotionbolag.

Annons

Boxningsikonen, som var världsmästare i fem olika viktklasser och vann alla sina 50 proffsmatcher, har skrivit en check på 88 500 dollar, motsvarande runt 830 000 kronor, för att täcka kostnaderna kring begravningen, skriver TMZ Sports.

– Han kommer förmodligen bli arg på mig för att jag berättar det, men ja, Mayweather betalar definitivt för begravningen. Han har gjort fler liknande gester de senaste 20 åren, säger Leonard Ellerbe till ESPN.

Begravningen ska äga rum den 9 juni i George Floyds hemstad Houston.

George Floyd dog den 25 maj efter att en polis kvävt honom med ett knä mot halsen under ett polisgripande, samtidigt som han bad för sitt liv.

Dödsfallet har skapat våldsamma protester över hela USA.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons