Annons

Menning och Stensils till OS-semifinal

Svenska medaljhoppet lever i OS-tävlingarna i kanot.
Petter Menning och Linnea Stensils vann båda sina kvallopp i K1-200 meter respektive K1-500 meter och är klara för semifinaler.
Kanot • Publicerad 4 augusti 2021
Petter Menning vann sitt kvallopp på K1-200 meter i OS.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Linnea Stensils vann sitt kvallopp.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Petter Menning tog sig enkelt vidare till semifinal i K1-200 meter.

Efter en försening orsakad av tjuvstart tog Menning direkt ledningen och vann loppet på tiden 34,7 sekunder. Den tiden slogs sedan av de tre snabbaste i nästa lopp.

Annons

Bästa tid (34,4) hade ungraren Kolos Csizmadia och Menning fick nöja sig med fjärde bästa tid i kvalet.

Ettan och tvåan i de fem kvalloppen gick direkt vidare till torsdagens semifinaler, övriga får göra upp om resterande semifinalplatser i tre kvartsfinallopp.

Menning gör sitt andra OS. I Rio för fem år sedan slutade han tia.

Även Linnea Stensils vann sitt kvallopp i K1-500 meter och är klar för semifinal på torsdag.

Stensils hängde med bra från början och låg halvvägs trea. Med en spurt tog hon sig förbi både australiskan Alyce Wood och nyzeeländskan Caitlin Regal och vann med tiden 1.48,144. Tidigare i veckan slutade Stensils femma på K1-200 meter.

I damernas K1-500 meter går de tre första i varje lopp vidare till semifinal och övriga får göra upp om resterande platser i kvartsfinaler som paddlas senare under dagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons