Annons

MFF utan stjärnan: "Andra spelare kan ta över"

När Malmö FF går in i Champions League-kvalet blir det utan lagets största stjärna.
Anders Christiansen spelar EM-semifinal med Danmark och kommer inte att finnas till hands mot Riga.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2021
Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson.
Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson.Foto: Andreas Hillergren/TT

Samtidigt som Anders Christiansen är en del av Danmarks EM-framgångar – trots noll spelminuter och att han ibland har varit utanför matchtruppen – laddar hans Malmö för första omgången av Champions League-kvalet mot Riga.

Skåningarna får därmed klara sig utan mittfältaren när första matchen i dubbelmötet sparkas i gång.

Annons

– Det är inget tvivel om att Anders Christiansen är ligans bäste spelare, men vi vann utan honom innan EM. Vi har andra spelare som kan ta över, säger tränaren Jon Dahl Tomasson och lägger sedan till:

– Jag är lugn inför matchen och ser fram emot att kolla Danmark-England efter vår egen.

Lewicki tillbaka i startelvan

Oscar Lewicki deltog på tisdagens presskonferens och Tomasson avslöjade att mittfältaren kommer att vara en del av startelvan på onsdagskvällen.

– Oscar är en spelare som varit saknad. Han är otroligt klok i sitt spel och visade mot Norrköping att han är i fin form. Du får en lagspelare som kommer bidra med mycket, säger Tomasson.

Lewicki, som är tillbaka efter en långtidsskada, hade en tydlig bild av de lettiska motståndet.

– Det är ett storväxt lag, ett lag som vill spela fysiskt. När de kommer hit tror jag att vi kommer få se ett lag som kommer spela ganska destruktivt och göra det svårt för oss, säger han.

– Vi har en fördel på vår hemmaplan, så det gäller att få en bra start och få med oss ett bra resultat till nästa match.

"Fotboll ska spelas för fans"

Malmö kan för första gången på länge ha en rejäl fördel på hemmaplan. Till mötet med Riga kommer 4 000 åskådare tillåtas på Eleda stadion i Malmö.

– Fotboll ska spelas för fansen, det blir trevligt. Vi har saknat vår tolfte man och jag har upplevt atmosfären här, säger Jon Dahl Tomasson.

– Sen att det bara är fyra tusen, det tycker jag är allt för lite. Jag har stor respekt för covid men när det kan vara 25 000 i Köpenhamn, så borde vi, 30 kilometer bort kunna ha fler än 4 000.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons