Annons

Missen som kan straffa Juniorkronorna

Sverige kan straffas av Internationella ishockeyförbundet, IIHF, efter att en svensk JVM-spelare inte tagit av sig hjälmen under Finlands nationalsång efter 2–3-förlusten.
Ishockey • Publicerad 5 januari 2021
Att en svensk JVM-spelare glömde ta av sig hjälmen under Finlands nationalsång kan straffa Sverige. Arkivbild.
Att en svensk JVM-spelare glömde ta av sig hjälmen under Finlands nationalsång kan straffa Sverige. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Enligt finländska tidningen Iltalehti kommer Sverige sannolikt att få en allvarlig varning för händelsen efter kvartsfinalen.

– En allvarlig varning innebär att det kommer att bli böter eller något annat nästa gång. Men jag tror att det bara kommer att bli böter. Det är inte särskilt stort första gången, säger Kalervo Kummmola, vice ordförande i IIHF.

Annons

Enligt Ilta-Sanomat har Sverige bett om ursäkt till Finland för incidenten i Edmonton.

– Svenskarna beklagade det som hänt och sa att de unga spelarna inte alltid kommer ihåg hur de ska bete sig, säger general managern Kimmo Oikarinen.

För tre år sedan stängdes svenska spelare och ledare av från matcher i kommande juniormästerskap efter att fem spelare och tre ledare tagit av sig sina silvermedaljer efter finalförlusten mot Kanada.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons