Moberg avgjorde för Ystads IF

Daniel Moberg blev matchhjälte när Ystads IF avancerade i Svenska cupen genom att bortaslå Helsingborgslaget Kullavägen med 4-3.
Sport • Publicerad 23 juli 2002

Ett av allt matchande på sistone slitet Ystads IF lyckades med nöd och näppe avancera i Svenska cupen efter 4-3 (2-1) i gårdagens bortamatch mot division 4-laget Kullavägen. Först i matchens slutminuter kunde YIF vända underläge 2-3 till vinst. - Vi har spelat lördag, söndag och tisdag och tränat måndag så det var av förklarliga skäl tunga ben den här gången. Även om det satt långt inne så tycker jag att vi vann rättvist. Vi tryckte på och skapade mest i den andra halvleken, menade YIF-tränaren Allan Lundbladh. Ett inspirerat Kullavägen tog ledningen med 1-0 men innan pausen hade YIF vänt till 1-2 efter mål av Daniel Moberg och Johannes Berglund. Hemmakillarna fick ny luft under vingarna tack vare 2-2-målet som föll i upptakten av andra halvlek och segervittringen blev än starkare när 3-2 kom när 20 minuter återstod. Den fullträffen såg länge ut att bli segermål men Johannes Berglund utjämnade i den 88:e minuten och på tilläggstid gjorde Daniel Moberg den avgörande nätkänningen och säkrade därmed avancemanget. I nästa omgång ställs YIF mot Åkarp, även det på bortaplan. - Den matchen kommer att spelas nu på tisdag om vi får bestämma, avslutade Allan. Kullavägen-Ystads IF 3-4 (1-2) Y: Daniel Moberg 2, Johannes Berglund 2.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.