Annons

Muhammad Alis barnbarn debuterar

Han är barnbarn till boxningslegendaren Muhammad Ali. Nu ska Nico Ali Walsh själv kliva in i ringen och göra sin första proffsmatch.
Boxning • Publicerad 13 augusti 2021
Nico Ali Walsh, barnbarn till Mohammed Ali, ska debutera som professionell boxare.Foto: Wade Vandervort

– Det är extremt viktigt för mig att föra vidare hans arv, samtidigt som det är extremt viktigt för mig att bygga mitt eget, säger han till SNTV.

20-åringen ställs mot Jordan Weeks på lördag i Tulsa, Oklahoma. Den professionella debuten kommer drygt 60 år efter att hans världskända morfar gjorde detsamma.

Annons

– För resten av världen kan det se ut som att jag för vidare arvet från den bästa boxaren som funnits, men jag ser det som att jag för vidare arvet från min morfar, vilket sätter lite press på mig. Men alla behöver press på sig för att göra stora saker,

Muhammad Ali blev världsmästare i tungvikt tre gånger under karriären. Totalt vann han 56 av 61 proffsmatcher, varav 37 av segrarna var på knockout. Ikonen gick bort 2016. Han blev 74 år gammal.

Rättad: Muhammad Alis namn stavades fel i en tidigare version.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons