NBA lovar 300 miljoner till ny välgörenhet

Basket • Publicerad 6 augusti 2020
Sociala frågor och arbete mot rasism har präglat återstarten av den nordamerikanska basketligan NBA. Bild från den 31 juli då Orlando mötte Brooklyn.
Sociala frågor och arbete mot rasism har präglat återstarten av den nordamerikanska basketligan NBA. Bild från den 31 juli då Orlando mötte Brooklyn.Foto: Ashley Landis/AP/TT

Den nordamerikanska basketligan NBA startar en välgörenhetsorganisation för att gynna ekonomisk tillväxt bland svarta.

Vart och ett av de 30 NBA-lagen kommer årligen att skänka en miljon dollar till NBA Foundation. Åtagandet gäller i tio år och initiativet lanseras gemensamt av ligan och spelarfacket NBPA.

– Jag är stolt över vår liga och våra spelare för deras engagemang för denna långsiktiga kamp för jämlikhet och rättvisa. Och jag vet att vi kommer att fortsätta att hitta sätt för att driva en viktig strukturell förändring, säger spelarfackets ordförande Chris Paul.

Ambitionen med NBA Foundation är att skapa både arbetstillfällen och möjligheter till utbildning för svarta i USA.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.