Annons

NHL avbryter sina ryska affärsrelationer

Den nordamerikanska hockeyligan NHL avbryter omedelbart sina affärsrelationer med företag i Ryssland. Ligan pausar dessutom sina ryskspråkiga plattformar på nätet.
Ishockey • Publicerad 1 mars 2022
NHL avbryter omedelbart sina affärsrelationer med företag i Ryssland, men ryska spelare för fortsätta att tävla i ligan. Arkivbild.
NHL avbryter omedelbart sina affärsrelationer med företag i Ryssland, men ryska spelare för fortsätta att tävla i ligan. Arkivbild.Foto: Nathan Denette/AP/TT

"The National Hockey League fördömer Rysslands invasion av Ukraina och uppmanar till en fredlig lösning så snabbt som möjligt," skriver NHL i ett uttalande.

Dessutom avbryts alla eventuella planer på att förlägga tävlingar med kopplingar till NHL i Ryssland.

Annons

Totalt har 55 ryska spelare stått på NHL-isen den här säsongen och flera har markerat mot kriget.

"Vi är också fortsatt oroade över ryska spelares välbefinnande, som spelar för NHL på uppdrag av sina NHL-klubbar och inte för Rysslands räkning. Vi förstår att de och deras familjer hamnar i en extremt svår situation," skriver NHL.

Därmed väljer NHL att inte hörsamma uppmaningen från den tjeckiske före detta stormålvakten Dominik Hasek, som vill att NHL river kontrakten med alla ryska spelare.

"Varje idrottare representerar inte bara sig själv och sin klubb utan även sitt land och dess värderingar och handlingar. Det är ett faktum", skrev Hasek i ett uttalande i lördags.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons