Annons

NHL-chef öppen för senare säsongstart

Ishockey • Publicerad 1 maj 2020
NHL-arenorna, som St Louis hemmaplan, har varit öde sedan 12 mars då ligan tog en paus. Arkivbild.
NHL-arenorna, som St Louis hemmaplan, har varit öde sedan 12 mars då ligan tog en paus. Arkivbild.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Representanter för den nordamerikanska proffsishockeyligan NHL och spelarfacket NHLPA säger att man är fortsatt tålmodig när det gäller planerna på att återstarta säsongen.

– Vi kommer att försöka att fatta bra, kloka och omsorgsfulla beslut. Det här är inte en tävling om att vara först tillbaka. När vi kommer tillbaka så kommer det att vara i rätt tid, av rätt anledningar och under de rätta omständigheterna, säger NHL-chefen Gary Bettman till NHL:s sajt.

Annons

Ligan har varit pausad sedan 12 mars till följd av coronapandemin och ingen vet när den kan starta igen. Tidigast i mitten av maj kan mindre grupper träna ihop i vissa träningsanläggningar, uppger spelarfacket och ligan i ett gemensamt uttalande.

Det är inte heller uteslutet att säsongsstarten i höst blir senare än oktober.

– Om vi måste starta i november eller december så är det något som kommer att vara under övervägande, säger Bettman.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons